nu scrie nimic de demisie exact, scrie decat: in cazul in care paraseste compania din proprie initiativa se obliga sa plateasca suma calculata conform....
in actul aditional se specifica suma care trebuie returnata
este cu acordul partilor, seful a semnato, insa a facut precizarea: De acord, cu respectarea formelor contractuale.
tot demisie este pana la urma, stiu ca sunt doua lucruri diferite
Totodata trebuie sa imi iau fisa de lichidare, unde exista rubrica formare, unde nu pot lua semnatura ca nu am nimic de datorat, iti dai seama ca mi se va trece suma de imputat.
Pe data de 12 ianuaria mi-am dat demisia din firma cu acordul partilor.
Lucrez in firma de 14 luni, iar in urma cu aproximativ 1 an am fost trimis la o formare. Sa facut atunci un act aditional la contractul de munca (care este individual) si un contract cadru cum ca daca plec in decurs de 3 ani trebuie sa returnez suma de formare, scazandu-se din ea perioada cat am stat la ei dupa formare. Suma de formare reprezinta doar cheltuieli de transport si cazare, formarea facandu-se in cadrul aceleasi firme cu oameni din firm, deci cost zero.
Am auzit mai multe variante cum ca pot ataca, cum ca nu. Am inteles ca fiind un contract de munca individual, angajatorul are dreptul de a tine carte de munca si orice act aditional la contractul de munca nu trebuie declarat la ITM. Daca era colectiv trebuia declarat la ITM in maxim 5 zile.
Pe langa astea 2 documente a mai fost un document conventie de stagiu, in care se explica ce voi face acolo, ce formari voi face exact, dar asta nu cred ca are o mare valoare.
Nu imi vin acum alte detalii, intrebarea mea este sunt obligat sa platesc aceasta suma?
O zi buna!
LE: Contractul cadru este contract cadru de formare profesionala si formarea a durat aproape 90 de zile in afara tarii.