Multumesc inca odata pt ajutor si pt timpul acordat. Pt. moment nici un cost nu ar fi rentabil pt. ca ma inteleg f. bine cu sotia mea dar aceasta intentie de a figura si eu pe actul de proprietate al casei este un act preventiv. Am 41 ani si viata mi-a aratat de nenumarate ori ca o stare de fapt se poate rasturna f. repede. Am sa-mi fac socotelile sa vad daca imi pot permite sa realizez vanzarea casei catre un terţ si apoi cumpararea ei inapoi.
Va multumesc f. mult pentru raspuns. Totusi, anul acesta se implinesc 10 ani de cand a fost cumparata casa in temeiul L. 112/1995, si din cate stiu dupa acest termen (prevazut de aceeasi L.) casa poate fi instrainata/vanduta. As putea considera acesta ca pe o "portita" de rezolvare in favoarea mea, respectiv, "Soluţia cumpărării imobilului de către cei doi soţi printr-o simulaţie prin interpunere de persoane".?
Buna ziua,
Dupa ce m-am casatorit in anul 1991, fara a avea alta optiune la acel moment, m-am mutat in casa socrilor mei. In anul 1999, eu si sotia mea am cumparat casa in temeiul Legii 112/1995 (casa la curte comuna de 7 familii). In anul 1999, socrii mei erau in viata si ca atare contractul de inchirie al casei era pe numele lor. La aceea data nu am reusit sa transferam contractul de inchirere de pe numele socrului pe numele nostru sau macar pe numele sotiei si ca atare, am decis totusi sa cumparam casa pe numele socrilor dar cu banii mei si ai sotiei mele. In anul 2005, in urma decesului ambilor socrii, s-a deschis masa succesorala si casa a fost trecuta pe numele sotiei mele ca mostenire. In afara faptului ca banii de achizitie au fost atat ai sotiei cat si ai mei, in timp, datorita faptului ca acea casa era veche, am investit foarte multi bani, acestia fiind de asemenea comuni (sot-sotie).
Intrebare: Ce demersuri legale pot sa intreprind pentru a trece proprietatea acestei case pe numele ambilor soti, adica atat pe numele meu cat si pe numele sotiei. Mentionez ca sotia este de acord.
Va multumesc anticipat