Dupa finalizarea procesului de divort cu solutia pronumtata in 05.10.2009, hotararea de divort s-a comunicat pe 05 Februarie 2009 si fostul sot a facut apel pe 10 Martie 2009. Dupa calculele mele termenul a expirat pe 09 Martie.
Va putea fi respins apelul ca fiind declarat prea tarziu ? Am vreo sansa sa invoc exceptia aceasta la
doar o zi diferenta de termenul legal de declarare?
Mentionez aici ca fostul meu sot a facut apel deoarece nu i-am mai permis din 09 Martie accesul in locuinta comuna, pentru care suntem in proces de partaj, disjuns din dosarul de divort.
Eu am schimbat cheile la usa pentru ca si-a luat toate lucrurile personale din casa de mai bine de doua luni si in week-end-uri (de vinerea) locuieste la concubina lui in alt oras, cu care mai are un copil, si vine in casa noastra doar in timpul saptamanii, seara, pentru lucreaza inca in Bucuresti si nu vrea sa plateasca chirie in alta parte.
Am divortat de sotul meu in noiembrie 2008. S-a disjuns partajul dupa pronuntarea divortului cu minor, dar de trei luni de zile astept redactarea hotararii de divort la Jud Cornetu si nu se intampla nimic. Din acest motiv mi se amana dosarul de partaj de doua termene incoace pe motivul " lipsa de procedura".
Una peste alta, am aflat ca sotului meu i s-a nascut un al doilea copil in luna ianuarie 2009 iar acesta a plecat sa locuiasca cu respectiva doamna, in alt oras.
Partajul este pe o casa achizitionata 3/4 din vanzarea unui apartament al meu dinainte de casatorie si bani de la parintii mei plus un credit ipotecar pe numele meu, la care tot eu achit ratele. Datorita crizei financiare prin care trecem(e fff riscant sa mai iau alt credit) si datorita faptului ca mi se pare nedrept ca fostul sot sa ia de la un copil si sa dea la altul (nici macar pensia alimentara nu mi-a platit-o de 10 luni) vreu sa intrerup acest proces de partaj pentru totdeauna si sa il conving sa imi dea o renuntare la dreptul lui la casa.
Daca el nu imi da aceasta renuntare, se poate sa renunt eu sa ma mai judec pe partaj, sa nu ma mai duc la judecatorie la orice termen si sa intrerup practic cursul acestui dosar?
Care sunt consecintele unei astfel de decizii?
Fostul meu sot poate continua sa solicite partajul? Si ce se intampla daca eu nu ma prezint si refuz sa dau curs actiunii lui?