Am divortat de sotul meu in noiembrie 2008. S-a disjuns partajul dupa pronuntarea divortului cu minor, dar de trei luni de zile astept redactarea hotararii de divort la Jud Cornetu si nu se intampla nimic. Din acest motiv mi se amana dosarul de partaj de doua termene incoace pe motivul " lipsa de procedura".
Una peste alta, am aflat ca sotului meu i s-a nascut un al doilea copil in luna ianuarie 2009 iar acesta a plecat sa locuiasca cu respectiva doamna, in alt oras.
Partajul este pe o casa achizitionata 3/4 din vanzarea unui apartament al meu dinainte de casatorie si bani de la parintii mei plus un credit ipotecar pe numele meu, la care tot eu achit ratele. Datorita crizei financiare prin care trecem(e fff riscant sa mai iau alt credit) si datorita faptului ca mi se pare nedrept ca fostul sot sa ia de la un copil si sa dea la altul (nici macar pensia alimentara nu mi-a platit-o de 10 luni) vreu sa intrerup acest proces de partaj pentru totdeauna si sa il conving sa imi dea o renuntare la dreptul lui la casa.
Daca el nu imi da aceasta renuntare, se poate sa renunt eu sa ma mai judec pe partaj, sa nu ma mai duc la judecatorie la orice termen si sa intrerup practic cursul acestui dosar?
Care sunt consecintele unei astfel de decizii?
Fostul meu sot poate continua sa solicite partajul? Si ce se intampla daca eu nu ma prezint si refuz sa dau curs actiunii lui?
Renunţarea la partaj nu este o soluţie. Partajul poate fi cerut oricînd, de către oricare dintre coproprietari, dreptul de ieşire din starea de coproprietate fiind imprescriptibil.
Poate că ar fi mult mai util să-l convingeţi să încheie o tranzacţie cu dumneavoastră, în scris, prin care să consimtă la atribuirea imobilului, chiar şi cu plata unei sulte rezonabile. Acea tranzacţie o depuneţi la instanţa care judecă partajul, instanţă care se va pronunţa după depunerea hotărîrii irevocabile privind divorţul şi care va ţine seama de actul de tranzacţie.
Nu este o solutie renuntarea la partaj.
Ori incercati cu sotul dumneavoastra o tranzactie, ori dovediti in instanta ceea ce ati scris aici, adica modul de achizitionare a locuintei.
Oricum, nasterea celuilalt copil al fostului sot nu influenteaza cu nimic partajul bunurilor comune.
In primul rand nu inteleg de ce nu v-ati angajat avocat.
Daca sotul a facut cerere reconventionala o dati rau in bara daca nu continuati judecarea procesului.
Eu ma feresc sa ma judec la Cornetu si la Buftea daca nu am motive intemeiate pt ca risc sa ma enervez dar in cazul dvs nu aveti de ales.Trebuie sa continuati judecata sau sa incheiati o tranzactie.
Daca sotul stie ca va pierde procesul si va achita si cheltuieli de judecata poate ca va incerca sa va intelegeti.
Cred ca ar trebui pus punctul pe i in viitorul apropiat, desi pana in prezent nu prea aveati ce face.Fara avocat probabil ca nu veti avansa prea curand cu partajul.