avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si partaj

Buna Ziua!
Am nevoie de un sfat juridic: anul trecut am divortat pe cale amiabila. Initial eu si sotul meu nu doream sa nedespartim insa, la un timp dupa divort am decis sa nu mai ramanem impreuna.
In timpul casatoriei am achizitionat un imobil si un autoturism ambele platite in proportie de 85% de catre mine si parintii mei (lucru pe care nu il pot insa dovedi prin ordin de plata, extras de cont etc).
La divort, sotul meu a fost deacord sa imi lase mie toate bunurile achizitionate in timpul casatoriei, fapt mentionat in hotararea de divort, insa decizia curtii in privinta partajului a fost de a separa actiune de divort de cea de partaj si stabilind o data de judecare a partajului ulterioara.
Neinteresandu-ne acest aspect nici nu am sesizat la acel moment (nici eu nici sotul meu) acest lucru considerand ca si partajul a fost decis (o lipsa de educatie juridica grava!). Din acest motiv niciunul nu s-a prezentat la data judecarii partajului si am descoperit ca partajul nu era finalizat cand am primit citatia acasa. Deorece la acel moment sotul meu nu mai locuia cu mine, el nu a aflat inca acest lucru si considera in continuare partajul definitiv, cu toate bunurile in drpturile mele.
Ma intereseaza, ce pot face acum pentru a definitiva partajul si pentru a intra legal in posesia apartamentului si a masinii, deoarece, imi este teama ca dupa despartirea definitiva sotul meu va dori jumatate din bunuri ceea ce nu este drept ele fiind cumparate de catre mine.
Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 16:02, 7 Mai 2010
De ce nu ati facut tranzactie ?Era cea mai indicata!
Am fost inainte de divort la notar si ne-a explicat ca trebuie facuta dupa divort, dar daca este amiabila despartirea divortul se va judeca cu tot cu partaj.
Intrebarea este, daca acum fac tranzactie, rezolv situatia?
Inteleg ca s-a disjuns divortul de partaj!
Daca hotararea de divort este definitiva si irevocabila, repuneti partajul pe rol si puteti incheia tranzactia!
Da, s-a disjuns divortul de partaj.
Ce inseamna sa repunem partajul pe rol?
Imi puteti spune exact pasii... m-ar interesa daca am vreo sansa sa obtin casa si masina in baza hotararii de divort mergand doar eu la proces, el fiind plecat din tara.

Alte discuții în legătură

Redeschidere partaj ContSters287120 ContSters287120 Buna ziua, Sotul a divortat de fosta sotie in urma cu 7 ani. In urma divortului, cei doi copii au ramas in ingrijirea mamei, iar acesteia i-au ramas la ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters67939 ContSters67939 Este posibil ca cele 2 cauze (divort+partaj) sa se judece in acelasi timp ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Divort de comun acord lucy_82 lucy_82 Suntem casatoriti de 2 ani si ne-am hotarat sa ne despartim.Vrem s-o facem repede, fara scandal si fara avocat.Ne-am decis si in privinta bunurilor: el ramane ... (vezi toată discuția)