Suntem în partaj cu fostul meu soţ de 3 ani, părinţii mei sunt şi ei proprietari a imobilului partajat. Tatăl meu s-a inbolnăvit de cancer , e într-un stadiu foarte avansat. Poate fi invocată boala pentru a grăbi procesul de partaj?
A doua întrebare. Este un teren arabil care nu a fost bine identificat de expertul topo, ceea ce ar însemna incă căteva termene la tribunal, dacă renunţ la partajarea acestui teren, îi dau fostului soţ, poate continua procesul sau tot trebuie să aştept până se deplasează din nou expertul topo?
Doresc să se termine căt mai repede partajarea.
Buna ziua,
Dosarul de partaj poate continua fara nicio problema chiar daca, Doamne fereste, tatal dumneavoastra decedeaza intre timp.
Se va lua de la notar certificat de calitate de succesor si vor intra in dosar succesorii tatalui in locul sau.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Mulţumesc pentru răspuns, însă întrebarea mea este dacă se poate invoca bola ca să se termine procesul căt mai repede, de trei ani stau în chirie cu fiul meu minor.
A doua întrebare a fost dacă renunţ în favoarea fostului soţ la o parcelă care a fost greşit identificat de expert partajul continuă sau se efectuează o nouă expertiză.
Din pacate nu se va urgenta judecarea dosarului din cauza bolii grave a unuia dintre participantii in dosar.Din cat inteleg sunteti inca la fond, mai aveti si caile de atac prevazute de lege.
Cat despre acea parcela, veti putea oricand face in cursul judecatii o tranzactie partiala asupra bunurilor din litigiu de care judecatorul va lua act. Practic excludeti un bun din masa partajabila, convenind cui sa ii revina acesta.
Daca nu doriti sa faceti o tranzactie partiala, atunci faceti obiectiuni la raportul de expertiza sau solicitati motivat o noua expertiza.
Vă mulţumesc pentru răspuns, doresc să se termine căt mai repede partajul, de aceea aş renunţa la suprafaţa de teren care nu este bine identificat, ca procesul să inainteze.
Pronuntare legala?
dienusa
in 12 iunie am avut proces care dureaza de 5 ani,la acest termen in dosar erau aparute niste schite ale expertului topo angajat de reclamant ,una din schite nu ... (vezi toată discuția)