avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Activitate vasilexu

Activitate vasilexu

Răspuns la discuția Ajutor de somaj
multumesc mult pentru raspuns.a fost f promt . referitor, tot la ajutorul de somaj, mai exact la calculul acestuia, am o neclaritate provenita din raspunsul primit : am inteles ca se porneste de la salariul minim , respectiv 75 % din acesta la care se adauga un procent functie de vechime si salariul brut pe ultimele 12 luni. se face insa si remarca ( pentru nici o persoana in intretinere ) ce sa inteleg ? ca in cazul in care ai copii in itretinere se mai adauga ceva ? in acest caz calculul se face in alt mod ? daca da, cum si in ce forma.
in lista documentelor care trebuie depuse pentru ajutorul de somaj , nu este trecut si certificatul de nastere al copiilor sau alt act din care sa vada ca ai copii in intretinere.
cazul meu concret; sotia lucreaza si fica noastra este studenta. restul datelor le-am comunicat deja.

nu am primit nici o clarificare legata de concediul in caz de accident. persoana este in somaj si sufera un accident.
cum se plateste concediul medical ?
multumesc anticipat
Răspuns la discuția Ajutor de somaj
ma numesc vasilexu werner , si am o problema legata de calculul ajutorului de somaj.
Am 51 de ani,am o vechime neintrerupta in munca de 30 de ani si in ultimele 12 luni am avut un salar net de 2400 ron. cum se calculeaza ajutorul de somaj ? in functie de salarul minim brut pe economie la care se adauga un procent din salarul pe ultimele 12 luni sau procent din salarul mediu brut la care se adauga aceleasi procente .
Daca in perioada in care beneficiezi de ajutorul de somaj esti in concediul medical , cum se plateste acesta ( accident in afara campului muncii ) si daca sumele respective se ridica tot de la AJOFM si in ce mod.
Au aparut noi reglementari de calcul , care se vor aplica incepand cu 1.03.2009 ?

Va multumesc.
Răspuns la discuția Ajutor de somaj
tudorioan a scris:

UDREA ADRIAN a scris:

Buna ziua,
Un salariat a lucrat neintrerupt 22 ani in cadrul unei societati. Imediat s-a angajat la o alta societate, pentru o perioada determinata de 3 luni. Patronul nu mai vrea sa-i incheie alt contract individual de munca si i-a incheiat carnetul de munca cu art.56, litera j.
Poate sa beneficieze de ajutorul de somaj ?
Multumesc.
Pentru ca a fost un contract individual de munca incheiat pe durata determinata, asta a fost si motivul pentru care angajatorul nu a dorit sa-l mai prelungeasca. Daca intruneste conditiile prevazute de Legea nr.76/2002, privind ajutorul de somaj, benefiaza de prevederile legii sus mantite!