avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Activitate gabriel1985

Activitate gabriel1985

Răspuns la discuția Partaj intre parinti
Mentionez faptul ca acest bun imobil a fost proprietatea ICRAL si dat de interprinderea la care lucra tatal meu (Semanatoarea) pana in anii 1992-1994, cand a fost achizitionata prin contract de vanzare-cumparare de parintii mei casatoriti timp de 20 de ani. Ce sanse sunt ca tatal meu sa obtina mai mult de 50% din valoarea bunului imobil? Sau daca exista posibilitatea ca eu sa am vreun drept. Daca mama imi da dreptul ei, eu pot printr-un credit ipotecar sa raman in posesia imobilului si sa ii platesc tatalui meu o parte din bunul imobil?
Am 23 de ani si parintii mei au divortat in toamna 2008. Tatal meu s-a mutat in alta localitate cu o alta persoana, iar eu cu mama am ramas in casa care era pe numele parintilor mei. Tata cand a plecat nu a avut nicio pretentie si nu s-a facut partaj. A fost de cateva ori acasa pentru a-si lua din lucruri, insa ultima oara cand a fost a luat si actele casei spunandu-ne mai nou ca va vrea in curand si partaj. Mama nu a apucat sa isi schimbe cartea de identitate pentru ca are nevoie de actele casei. Cand i-am spus tatalui meu ca are nevoie de acte pentru a-si schimba numele, el nu a fost de acord si a spus ca el nu ne va da actele iar mama sa isi schimbe cartea de identitate cum poate. Spuneti-mi cum pot rezolva aceasta prima problema? Urmatoarele probleme sunt din ce in ce mai complicate si as vrea sa le tratez separat pe fiecare in parte.
Va multumesc anticipat, Gabriel !