avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Activitate deea1307

Activitate deea1307

Mai am o intrebare. Dosarul a fost inaintat catre ITM iar declaratia am dat-o conform celor intamplate. in schimb, managerul de pe departamentul tehnic tocmai m-a anuntat ca se restructureaza personalul din sectie, respectiv 2 posturi se desfiinteaza. Pentru aceasta, se va sustine o testare a competentelor.Daca sunt in concediu medical, trebuie sa ma prezint la aceasta testare? Sau pot fi data afara pe baza rezultatelor acestei testari?
tudorvaleriu a scris:

1. Dvs.dati declaratia asa cum s-au petrecut faptele nu cum doreste angajatorul.
2. Fiti atenta ce declarati ca s-ar putea sa fiti afectata de boala in continuare si atunci nu mai aveti ce face.


va multumesc pentru raspunsul prompt. declaratia nu am de gand sa o schimb. dar ma gandesc la faptul ca as putea sa ii dau in judecata daca ma preseaza sa declar altceva?ei mi-au propus variante prin care sa reiasa ca accidentul nu a avut loc la locul de munca , ci acasa. nu sunt familiarizata cu legislatia din domeniu ..dar sper ca exista posibilitatea unei cai de atac daca nu vor sa rezolve lucrurile pe cai legale si in acord cu realitatea
buna ziua. am o intrebare in legatura cu un accident de munca. acum o saptamana a avut loc un accident de munca ce a necesitat o interventie chirurgicala destul de complicata. firma la care s-a intamplat asta a cerut o declaratie, dar dupa ce am depus-o au motivat ca nu reiese din ea ce s-a intamplat de fapt. mentionez ca totul s-a petrecut din cauza unui dispozitiv defect ce a pus in functiune un utilaj, vina cred ca este a lor pentru ca nu au facut nimic pentru a evita acest risc(ca utilajul sa porneasca de unul singur). ideea este ca vor o alta declaratie, eventual din care sa reiasa ca ei nu au nici o vina..probabil. nu mi se pare in regula sa fiu constransa sa declar ce le convine lor. ce se poate face daca nu ajungem la un consens? dosarul nu a fost trimis inca la ITM deoarece nu au trecut 15 zile de la incident.
Buna ziua. Vreau sa stiu cum se poate proceda in cazul in care am construit o casa, neavand autorizatie, pe un teren aflat in indiviziune, in timp ce ne aflam in proces cu ceilalti proprietari. Acestia ne-au reclamat la primarie, pe motiv ca le "luam vederea " cu noua constructie. Au venit doi domni de la primarie si ne-au invitat sa discutam zilele viitoare, presupun ca o sa ne amendeze. Cum se poate proceda? Trebuie sa platesc amenda, ma aflu inca in proces, si nici nu obtin autorizatie? Cum se poate iesi din aceasta incurcatura?

Va multumesc.