avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Accident de munca - nelamuriri, ce se poate face?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Accident de munca - nelamuriri, ce se poate face?

buna ziua. am o intrebare in legatura cu un accident de munca. acum o saptamana a avut loc un accident de munca ce a necesitat o interventie chirurgicala destul de complicata. firma la care s-a intamplat asta a cerut o declaratie, dar dupa ce am depus-o au motivat ca nu reiese din ea ce s-a intamplat de fapt. mentionez ca totul s-a petrecut din cauza unui dispozitiv defect ce a pus in functiune un utilaj, vina cred ca este a lor pentru ca nu au facut nimic pentru a evita acest risc(ca utilajul sa porneasca de unul singur). ideea este ca vor o alta declaratie, eventual din care sa reiasa ca ei nu au nici o vina..probabil. nu mi se pare in regula sa fiu constransa sa declar ce le convine lor. ce se poate face daca nu ajungem la un consens? dosarul nu a fost trimis inca la ITM deoarece nu au trecut 15 zile de la incident.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:48, 18 Februarie 2011
1. Dvs.dati declaratia asa cum s-au petrecut faptele nu cum doreste angajatorul.
2. Fiti atenta ce declarati ca s-ar putea sa fiti afectata de boala in continuare si atunci nu mai aveti ce face.
tudorvaleriu a scris:

1. Dvs.dati declaratia asa cum s-au petrecut faptele nu cum doreste angajatorul.
2. Fiti atenta ce declarati ca s-ar putea sa fiti afectata de boala in continuare si atunci nu mai aveti ce face.


va multumesc pentru raspunsul prompt. declaratia nu am de gand sa o schimb. dar ma gandesc la faptul ca as putea sa ii dau in judecata daca ma preseaza sa declar altceva?ei mi-au propus variante prin care sa reiasa ca accidentul nu a avut loc la locul de munca , ci acasa. nu sunt familiarizata cu legislatia din domeniu ..dar sper ca exista posibilitatea unei cai de atac daca nu vor sa rezolve lucrurile pe cai legale si in acord cu realitatea
1. Deocamdata nu aveti pentru ce sa-l dati in judecata pe angajator pentru intentia sa de a va forta sa declarati ce doreste el.
2. Luati legatura imediat cu ITM (Dep.SSM) si povestiti tot ce s-a intamplat si ce vrea angajatorul sa faca.
3. Apoi, daca nu este declarat accident de munca, puteti sa contactati un avocat si sa-l dati pe angajator in judecata. Sper sa nu fie cazul, ITM nu poate intra in jocul ilegal al angajatorului.
Ultima modificare: Duminică, 13 Februarie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Buna ziua!

Evenimentul trebuia declarat la ITM in momentul in care s-a intamplat. Dosarul de cercetare are 15 zile termen pentru depunere. Eventual rugati-i sa va comunice numarul sub care a fost inregistrata comunicarea evenimentului. Daca nu doresc, puteti sa aflati de la ITM daca s-a facut comunicarea evenimentului.

Va asteptam cu informatii.
O zi buna!
Mai am o intrebare. Dosarul a fost inaintat catre ITM iar declaratia am dat-o conform celor intamplate. in schimb, managerul de pe departamentul tehnic tocmai m-a anuntat ca se restructureaza personalul din sectie, respectiv 2 posturi se desfiinteaza. Pentru aceasta, se va sustine o testare a competentelor.Daca sunt in concediu medical, trebuie sa ma prezint la aceasta testare? Sau pot fi data afara pe baza rezultatelor acestei testari?

Alte discuții în legătură

Accident de munca, procesul verbal de cercetare misu1972 misu1972 Buna ziua, In data de 14.02.2016, un angajat al firmei a suferit un accident de munca. Pana in prezent, nu am incheiat procesul verbal de cercetare, deoarece ... (vezi toată discuția)
Accident la locul de munca insa a fost declarat ca avand loc in alta parte, ce se poate face ? cristinasandu25 cristinasandu25 Mama mea, a suferit un accident la locul de munca, anul trecut prin luna septembrie. SITUATIA ESTE UNA DISPERATA. Mai exact si-a rupt piciorul la locul de ... (vezi toată discuția)
Accident de muncă Paraschivap Paraschivap Daca ai avut un accident la locul de muncă si te-ai inteles \"verbal\" cu seful de schimb ca nu declari accident de munca si la upu ai anuntat ca te-ai ... (vezi toată discuția)