avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident la locul de munca insa a fost declarat ca ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident la locul de munca insa a fost declarat ca avand loc in alta parte, ce se poate face ?

Mama mea, a suferit un accident la locul de munca, anul trecut prin luna septembrie. SITUATIA ESTE UNA DISPERATA. Mai exact si-a rupt piciorul la locul de munca, in momentul in care se afla pe scarile institutiei. Imediat dupa incident, un coleg a sunat la salvare, care ulterior intr-un timp foarte scurt cineva a anulat-o. Dupa care am mers chiar eu personal cu ea la spital pentru constatare, diagnosticul a fost ruptura de peroneu stang. Imediat dupa constatare medicul i-a bagat piciorul in ghips si i-a prescris medical. Dupa ce a ajuns acasa a venit politia sa-i ia declaratie referitor la ce s-a intamplat la locul de munca. Ei aici este marea problema. Mama a declarat ca s-a petrecut acasa insa acest aspect l-a spus sub amenintarea institutiei. Deci, nu a declarat incidentul ca find accident de munca. Intrebarea mea este SE MAI POATE FACE CEVA IN ACEST CAZ? NU A FOST DESPAGUBITA CU NIMIC NICI MACAR DIN PUNCT DE VEDERE AL MEDICALULUI NU AU FACUT NIMIC. Ce putem face in situatia aceasta? Unde trebuie sa ne indreptam cu cazul? VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 18:20, 13 Februarie 2014
Puteti face o sesizare scrisa, cu nr. de inregistrare/ data, la ITM.
Ar fi bine sa luati legatura cu colegul care a sunat la salvare, daca sustine faptul ca in urma evenimentului a carei victima a fost mama dvs., petrecut pe scarile institutiei, a sunat la salvare. Puteti mentiona apoi in sesizare la ITM, ca respectivul coleg a sunat la salvare si sa descrieiti in continuare cum s-au derulat in realitate lucrurile.
Declaratia data de mama dvs. politistului poate atarna greu in decizia inspectorului sef al ITM de a ancheta sau nu sesizarea dvs. ca accident de munca.
Pe certificatul medical primit de al spital este mentionat probabil codul de boala. Certificatul medical trebuia platit de catre institutie si casa de asigurari de pensii.
Puteti merge inainte de a sesiza ITM la angajator si sa-i expuneti punctul dvs. de vedere legat de AM, de despagubiri, ajutoare, etc. si faptul ce aveti de gand sa sesizati ITM.
In mod normal si legal tr sa sesizati ITM-ul. Mama dumneavoastra nu ar fi prima accidentata care isi schimba declaratia la "180 de grade" la un timp de la producerea evenimentului. In general se motiveaza ca in momentul in care a fost luata prima declaratie accidentatul era sub influenta calmantelor era dezorientat etc. Daca a existat un apel la 112 acesta a ramas inregistrat si ITM-ul poate solicita datele legate de acest apel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de munca omul70 omul70 Un coleg de servici, in drum spre locul de munca, deplasându-se cu un scuter, se dezechilibreaza si se accidenteaza grav la un picior (ruptura de oase).Este ... (vezi toată discuția)
Accident de munca kenzzo2k kenzzo2k Buna seara Socrul meu lucreaza intr-o firma de prelucrari metalice. Incidentul s-a petrecut astfel: Colegul la macara, el dirija de jos. El striga: ba ... (vezi toată discuția)
Accident la locul de munca persoana neangajata MadiF MadiF Tatal meu a avut un accident la locul de munca, insa nu era angajat, era vorba ca il va angaja din luna august. Problema este ca el a cazut de pe o scara de la ... (vezi toată discuția)