Va multumesc ptr. raspuns!Va expun in cateva randuri situatia mea: PFA infiintat in iulie 2007-data de cand am inceput sa inregistrez venituri in baza unui contract de agent.Lunar beneficiam de o subsidie lunara fixa, iar in functie de realizarile din luna respectiva incasam si un procent din vanzari- venitul net si brut era trecut intr-un borderou, in baza caruia eu facturam. 10% din impozitul pe venit imi era retinut la sursa. Am intrerupt in iulie 2008, iar in 22 august am nascut. Acum am initiat procesul de intocmire al dosarului ptr. Primaria de care apartin, deoarece sincera sa fiu am luat aceasta hotarare de cand s-a schimbat legea-85%din venit net-aceste conditii fiindu-mi favorabile (intentionam sa incep munca din 1 apr. 2009). Intrebarile mele sunt: pot beneficia de indemnizatiea de crestere a copilului, sau solicitarea este tardiva?Banii de la Casa de pensii ptr. cele 132 de zile de dupa nastere i-am pierdut? daca depun dosarul in prima sapt. din luna februarie mi se recalculeaza retroactiv? Ideea este ca nu vreau sa pierd banii pe lunile sept,oct,nov,dec 2008 si sa incep a-mi primi indemnizatia majorata de la 1 ian 2009. adeverinata ptr. CIC eliberata de medicul de familie exista, cu plata catre contributiile sociale si impozit pe venit sunt la zi. Va multumesc anticipat pr. raspunsuri!
Buna ziua! Sunt PFA si doresc sa stiu cum se calculeaza procentul de 85% din venitul net in cazul acestei categorii. Se calculeaza o medie a ultimilor 6 sau 12 luni de cand s-au inregistrat venituri?