NU sunt jurist, dar din câte ştiu, concediul pentru creşterea copilului, este inclus integral în vechimea în muncă :)
În privinţa programului redus de muncă, mi se pare logic să se ia în calcul proporţional cu durata timpului de lucru (adică în cazul de faţă, cu 1/4)... altfel spus, la 4 ani lucraţti cu 2 ore/zi se calculează 1 an vechime :)
Vreau să cred, că nu s-au schimbat prevederile legale, macar în această privinţă :stunned:
Am şi eu o întrebare: dacă ai fost militar de carieră, nu ai muncit tot în şi pentru România ?:-/....Că de la mine, aşa se vede, că NU !!! !:(
Mai concret: am fost ofiţer activ 14,5 ani , iar în viaţa civilă. am lucrat 22 de ani şi câteva luni.... şi totuşi, deşi am 57 de ani şi sunt femee, nu am dreptul la pensie, decât după 59 de ani ! :O
Cei de la Ministerul Apărării mă trimit la civili, civilii la militari ... fiecare zicând că nu imi pot deschide dosarul de pensie deoarece nu am stagiull minim de cotizare la fondul de pensii (de parcă aş fi muncit în altă ţară nu tot în România, pentru ambele sisteme) !!!