avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca de 2 h/zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca de 2 h/zi

Buna ziua,

Sunt intr-o mare dilema, poate reuseste cineva cu experienta in domeniu sa ma lamureasca....
Am stat 2 ani acasa cu piticul in concediu crestere copil...stiu ca in aceasta perioada contractul de munca a fost suspendat, deci practic aceasta perioada nu se calculeaza ca vechime. Sau ma insel si se calculeaza?

Acum m-am reintors la serviciu, dar am modificat contractul de munca de la 8 ore/zi, la 2 ore/zi. Intrebarea mea este urmatoarea: cum se calculeaza vechimea? Exista vreo diferenta in formula de calcul? Conteaza daca sunt 2 ore si nu 8 ore? Vechimea "merge" la fel?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: BebeA , utilizator 15:06, 29 Ianuarie 2009
NU sunt jurist, dar din câte ştiu, concediul pentru creşterea copilului, este inclus integral în vechimea în muncă :)
În privinţa programului redus de muncă, mi se pare logic să se ia în calcul proporţional cu durata timpului de lucru (adică în cazul de faţă, cu 1/4)... altfel spus, la 4 ani lucraţti cu 2 ore/zi se calculează 1 an vechime :)
Vreau să cred, că nu s-au schimbat prevederile legale, macar în această privinţă :stunned:
Perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta - art.18 alin.7 din OUG nr.148/2005.

Munca prestată în temeiul unui contract individual de muncă îi conferă salariatului vechime în muncă. Salariatul încadrat cu contract de muncă cu timp parţial se bucură de drepturile salariaţilor cu normă întreagă, în condiţiile prevăzute de lege şi de contractele colective de muncă aplicabile.


Va multumesc mult pentru raspuns! In privinta primei intrebari sunt lamurita..mie cei de la serviciu mi-ai spus ca nu se considera vechime in munca, concediul pentru crestere copil. X-( Si nu stiu nici sa-mi spuna daca exista vreo diferenta intre contractul de 2h/zi si cel de 8h/zi. Nu avem specialisti in domeniu. :(

Intrebare pt. domnul cosilier juridic: Utilizatorul care a raspuns inaintea d-vostra are dreptate in legatura cu calcularea vechimei in munca? Un an lucrat la program de 2 ore este echivalent cu 1 an lucrat la 8 ore? Sau ar trebui sa lucrez, dau un exemplu la intamplare, 2 ani la program redus pt a echivala cu 1 an la 8 ore?
Multumesc!
Pe perioada concediului este recunoscuta vechimea conf. contractului anterior. Daca va redus la 2 ore vechimea in munca merge in continuare.
Asa stiam si eu ca daca lucrati cu norma de 2 ore intr-un an de munca va revin calculate ca vechime 3 luni. Daca erati incadrata cu 4 ore intr-un an aveati vechime 6 luni. Sper sa nu ma insel

Alte discuții în legătură

Calculul sporului de vechime- trimiterea la un act normativ abrogat mai e valabila? ellena ellena Titlul mai exact era [b]calculul vechimii in munca...[/b] Daca avem un act normativ, concret HG 250/1992, act care e in vigoare nefiind abrogat, care face ... (vezi toată discuția)
Lucrez cu o normă redusă de 4 ore pe zi, am următoarele întrebări ... Horatiu9191 Horatiu9191 \"În conformitate cu legislația muncii din România, dacă lucrez cu o normă redusă de 4 ore pe zi, am următoarele întrebări referitoare la drepturile ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca echivalata in urma concediului de crestere a copilului dupa un contract de munca de 4 ore macri23 macri23 Buna ziua. Am fost in concediu de crestere a copilului 4 ani fara intrerupere (2 nasteri la interval de 2 ani). Inainte de a intra in concediu, aveam contract ... (vezi toată discuția)