avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca de 2 h/zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca de 2 h/zi

Buna ziua,

Sunt intr-o mare dilema, poate reuseste cineva cu experienta in domeniu sa ma lamureasca....
Am stat 2 ani acasa cu piticul in concediu crestere copil...stiu ca in aceasta perioada contractul de munca a fost suspendat, deci practic aceasta perioada nu se calculeaza ca vechime. Sau ma insel si se calculeaza?

Acum m-am reintors la serviciu, dar am modificat contractul de munca de la 8 ore/zi, la 2 ore/zi. Intrebarea mea este urmatoarea: cum se calculeaza vechimea? Exista vreo diferenta in formula de calcul? Conteaza daca sunt 2 ore si nu 8 ore? Vechimea "merge" la fel?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: BebeA , utilizator 15:06, 29 Ianuarie 2009
Diferenta consta intr-o pensie mai mica in comparatie cu alt salariat cu norma intreaga ,in cazul unui salariu mai mic, bineinteles.

BebeA a scris:

......................
Intrebare pt. domnul cosilier juridic: Utilizatorul care a raspuns inaintea d-vostra are dreptate in legatura cu calcularea vechimei in munca? Un an lucrat la program de 2 ore este echivalent cu 1 an lucrat la 8 ore? Sau ar trebui sa lucrez, dau un exemplu la intamplare, 2 ani la program redus pt a echivala cu 1 an la 8 ore?
Multumesc!


Consider ca are dreptate in ceea ce priveste calcularea vechimii in munca. De astfel, o asemanare cu acest calcul, o avem si in Legea nr.76/2002 care prevede ca : pentru persoanele incadrate cu contract individual de munca cu timp partial, stagiul de cotizare se stabileste proportional cu timpul efectiv lucrat ...
Ultima modificare: Miercuri, 28 Ianuarie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc mult tutor pentru raspunsuri!
Aseara stateam si ma intrebam daca in decursul anului 2009 voi ramane din nou insarcinata, voi avea dreptul la indemnizatia pentru cresterea copilului? Asta avand in vedere programul redus de lucru? Dar ma gandesc, ca oricum ar fi programul de lucru tot se cotizeaza la stat, nu?
Multumesc! O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrez cu o normă redusă de 4 ore pe zi, am următoarele întrebări ... Horatiu9191 Horatiu9191 \"În conformitate cu legislația muncii din România, dacă lucrez cu o normă redusă de 4 ore pe zi, am următoarele întrebări referitoare la drepturile ... (vezi toată discuția)
Calculul sporului de vechime- trimiterea la un act normativ abrogat mai e valabila? ellena ellena Titlul mai exact era [b]calculul vechimii in munca...[/b] Daca avem un act normativ, concret HG 250/1992, act care e in vigoare nefiind abrogat, care face ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca echivalata in urma concediului de crestere a copilului dupa un contract de munca de 4 ore macri23 macri23 Buna ziua. Am fost in concediu de crestere a copilului 4 ani fara intrerupere (2 nasteri la interval de 2 ani). Inainte de a intra in concediu, aveam contract ... (vezi toată discuția)