avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Activitate madalinabujor

Activitate madalinabujor

Răspuns la discuția Sesizare adresata bancii
Eu pana la urma am sunat la BNR, la juridic, si am intrebat. Raspunsul a fost ca pentru banci se aplica OG27/2002
Răspuns la discuția Sesizare adresata bancii
Eu am gasit OG nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor, in care se mentioneaza ca se aplica si pentru societatile comerciale de interes local si national, in care termenul este de 30 de zile sau, daca problema este mai delicata, in termen de 45 de zile, insa nu se specifica ce fel de zile sunt, lucratoare sau calendaristice. Eu personal inteleg ca se refera la zile calendaristice din moment ce nu se face precizarea de zile lucratoare, dar nu sunt sigura. Norme de aplicare nu exista la aceasta ordonanta, asa ca sunt in dilema.

Multumesc foarte mult pentru raspuns si astept in continuare o parere referitoare la cele de mai sus.
As avea si eu o intrebare referitoare la termenul legal in care o banca trebuie sa raspunda la sesizarea unui client.
Am un contract de credit imobiliar la o banca si am facut o sesizare catre aceasta cu privire la anumite clauze contractuale pe care le consider abuzive. Au trecut mai bine de doua luni de zile de la data depunerii sesizarii la banca si nu am primit nici un raspuns., desi am fost asigurata ca voi primi un raspuns in termen de cel mult 30 de zile.
Ma intereseaza sa stiu ce act normativ reglementeaza aceasta problema si daca in actul respectiv nu se specifica daca sunt zile calendaristice sau daca sunt zile lucratoare, cum le consider.

Va multumesc pentru atentia acordata si astept cu interes raspunsul dumneavoastra.