am o societate si am apelat la serviciile unei firme de avocatura pt a o inchide " de tot".mi s-a dat de catre aceasta o incheiere in care se specifica dizolvarea cf art 227 alin1 lit d si 235 din lg 31/1990.acum dansii imi spun ca urmeaza etapa a 2 a a procesului de radiere si ca imi trebuie un certificat fiscal de la adm fin din care sa reiasa ca nu am datorii.
pe site-ul ONRC firma mea apare ca si dizolvata dar cei de la adm imi spun ca NU #-o.incheierea este cu data de 04.06.2009 si ma interesa cat trebuie sa platesc impozit forfetar.am inteles ca s-a publicat si in Monitorul Oficial.
intrebarea mea este : DIZOLVAREA ESTE ACELASI LUCRU CU SUSPENDAREA? SI DACA DA DE CE MA PUNE ADM FIN SA PLATESC IMPOZIT FORFETAR INCLUSIV PE LUNA IUNIE?
DE CE LA ADM FIN NU APAR CA SI DIZOLVAT ,TREBUIE SA DUC CEVA ACTE SI ACOLO?
VA CER PAREREA SI SFATUL PENTRU CA NU SUNT DE MESERIE NICI CONTABIL SI NICI AVOCAT.
VA MULTUMESC ANTICIPAT!!!!
imi cer mii de scuze ca am deschis un nou topic,dar nu am stiut cum altfel sa pot posta.
va rog sa ma ajutati in problema pe care o am.
socrii mei au avut o firma care nu mai are activitate din 2005.firma a fost tinuta pe 0 pana acum .sunt 3 asociati si nu au nici masina pe firma,nici teren,nici cladire,doar sediul social care este casa in care locuiesc,casa care este pe numele amandoura.datorii la stat firma nu are ,este totul platit.declaratiile fiscale si bilanturile au fost depuse la adm fin si la ONRC.toate sunt la zi.vor sa inchida firma . ce ar trebui sa facem pentru a reusi sa scapam de ea in conditiile in care amandoi sunt pensionari si bolnavi.unde si unde ar trebui sa merg pt a rezolva . ce acte imi trebuie ,de unde iau formularele si cum trebuie sa procedez .daca aveti posibilitatea sa imi trimiteti modele din aceste formulare v-as fi recunoscatoare.mentionez ca eu nu ma pricep si nici sotul meu ,iar bani pt a plati un avocat care sa se ocupe nici nu poate fi vorba. va multumesc.adresa mea de mail este reli2you2001@yahoo.com.ID mess reli2you 2001
Am si eu o intrebare,si o mare rugaminte la dumneavoastra de a ma ajuta.Socrii mei au avut o firma care se ocupa cu reciclarea materiilor si materialelor refolosibile .Firma nu are activitate incepand cu 2005. Incercand sa fac ordine in actele firmei am constatat ca are datorii fata de stat .Debitele sunt din 2000,2002 si 2006.Se prescriu aceste debite si daca da conform carei legi?Ma intereseaza LEGEA pentru ca am dat un telefon la Administratia Financiara pentru a intreba si mi s-a raspuns ca aceste debite NU SE PRESCRIU.