avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Activitate aliza196

Activitate aliza196

Va multumesc pentru sfaturi dupa cum a zis si d-na Raluca.
@cyan - da, aveti dreptate.
Avocatul a mentionat ce ati spus d-voastra - "Prin actul aditional va prelungeste termenul de executie fara sa va plateasca penalitatile prevazute in contract."
Si cu devizul si cu actul aditional intr-adevar pe deviz e suma diferita fata de actul aditional.
Avocatul ne-a sfatuit sa trimitem actele inapoi (dupa ce facem copii dupa ele) tot cu recomandata impreuna cu o hartie in care se se mentioneze ca conform contractului initial noi nu mai avem de plata nimic si in consecinta nu recunoastem actul aditional si devizele si facturile emise.
Avocatul a zis ca acest om intr-adevar el incearca, de la cine poate scoate bani scoate de la cine nu,nu.
A mentionat ca dat fiind faptul ca nu s-a incheiat alt act aditional si care sa fie semnat de beneficiar nu se poate face nimic. In cazul in care el falsifica semnatura atunci iarasi e bai pentru el.
Actul aditional - se majoreaza valoarea lucrarilor cu 7000 de ron

In recomandata erau 2 devize, 3 facturi precum si actul aditional(1 exemplar). Bineinteles ca niciuna nu era semnata de sora mea(acum le-am vazut pentru prima data) desi la actul aditional se mentioneaza ca e in 2 exemplare.

[ link extern ]

D-na Raluca, parintii mei au pierdut acum cativa ani un proces pentru ca avocatul lor a fost mituit. Matusa mea, a avut un proces in care s-au adus martori ... oameni pe care nici nu ii stiai si ziceau de tine ca te cunosc de o viata ...si s-a pierdut procesul.

De ce a trimis domnul asta numai un exemplar din actul aditional? Cand in mod normal actul aditional ca si contractul in 2 exemplare trebuie sa se semneze. Ne putem astepta sa auzim ca doar s-a semnat...acum nimic nu m-ar mira.

Da, e usor din afara sa vorbeasca lumea dar in momentul in care omul e pus sa aleaga intre ...mai imi pierd 4-5 ani cu avocati, cu hartii si plus stresul pe care il ai (nu stii niciodata daca va juca corect sau nu- si aici inclin sa cred ca va zice alte mizerii) sau ii dau banii...cred ca fiecare se gandeste de 2 ori.

In tara noastra o lucrare din asta, daca vrei sa o faci cu zilieri nu e bine(nu te poti baza ca o sa iti faca ceva ok), daca vrei sa angajezi firma nu e bine. Vrei sa fi corect, nu e bine.

Maine sora mea are intalnirea cu avocatul ca sa povesteasca de aceste hartii.

Buna ziua! Tot virament bancar s-a facut si prima data.

In data de 24.08.2018 sora mea a primit o recomandata in care erau facturi si devize precum si un contract aditional (1 exemplar) pentru suma de 7040 de lei.

D-na avocata la care am fost a zis ca azi trebuie sa faca o hartie mentionand ca actul aditional nu a fost semnat.

Sora mea se gandeste sa ii dam banii si sa nu mergem in proces.
Buna seara. Multumesc pentru raspunsuri. O sa incerc sa raspund la fiecare.
Nu am primit deviz sau factura.nimic
Ultima data...cand I s-au virat cei 5000 de lei a zis ca facturile data viitoare.
Contractul a fost semnat numai pe ultima pagina.
Da...este firma inregistrata si cu iban pus frumos pe contract.
Voi incerca Maine sa pun un link cu contractul aici.
Oricum treaba a devenit mai serioasa. Domnul a trecut la amenintari cum ca duce camioane acolo cu pavaj si ca ne da in judecata cerand pagube de 10000 de Euro pentru inselaciune premeditata plus suma de 7500 ron care mentioneaza ca e diferenta. Zicea ca nu vrea sa ajungem acolo si sa ne intalnim sa povestim.
Nu am incheiat nici un alt contract aditional. Singurul lucru era verbal cat mi-a comunicat cat mai am de plata.
Mi-a trimis intr-adevar mesaj cum ca ar avea nevoie sa incaseze banii pentru ca are bilete la scadenta.

Multumesc mult pentru raspuns!

O zi minunata!
Buna ziua!

O sa incerc sa fiu cat mai succinta.
Anula acesta eu si sora mea am decis sa defrisam si sa imprejmuim un teren al parintilor in suprafata de 42 de ari.
Am cerut oferte de pret, ne-am hotarat la o firma care ne-a cerut 9000 de ron pe lucrare.

Contractul a fost semnat de catre sora mea in data de 26 Iunie 2018, cu avans 4000 de ron si restul banilor la terminarea lucrarii. Pe contract e mentionat ca lucrarea daca nu se termina in 15 zile lucratoare, sunt penalizari. Daca eu nu ii dau banii, bineinteles iarasi penalizari.
Mentionez ca inainte de a semna contractul domnul a venit, a vazut terenul...mai urma sa chem topograful ca sa punem tarusii sa stim exact pana unde trebuie sa defriseze.

Dupa semnarea contractului, domnul mentiona de ceva pachete. Adica ca sunt incluse 12 ore de buldo si vreo 8 masini. Pana la momentul respectiv nu a mentionat nimic de nici un pachet. I-am trimis schita terenului, topograful a venit si a pus tarusii si au taiat in primele 3 zile cam jumate mentionanad ca imediat termina lucrarea.
Eu locuind in alta localitate am plecat de mai multe ori la acel teren impreuna cu sora mea si lucrarile nu erau terminate ....mai avea de defrisat si de dus crengile. In acest timp domnul zicea ca s-ar putea sa fie mai multe masini decat prevazuse initial.
Intrebare logica ....cam cate? El zicand ca vreo 8.
Mentiona ca pe el il costa 500 de lei ca sa duca o masina de crengi la groapa de gunoi dar o sa imi ia numai 350 de lei pe masina.

In data de 02 August 2018 am fost din nou la teren pentru ca domnul a zis ca a terminat. Tot nu terminase, lasase o fasie de vreo 40 ml de lunga si vreo 2 ml de lata. A mentionat ca o sa o defriseze in ziua respectiva sau in urmatoarea zi.
Tot in acea zi ne-a chemat pe mine si pe sora mea la o discutie si o cafea.
A venit cu o hartie A4 pe care erau trecute 22 de masini si vreo 32 de ore de buldoexcavator precum si altele...diferenta de plata pe langa cei 9000 de lei de pe contract fiind 7500 de ron.

L-am intrebat de vreo 3 ori, mi s-a parut ca nu am auzit bine. Am incercat sa negociez cu dansul, dar nu am ajuns numai la suma de 7000 de ron.

Mentionez ca nu am avut un om responsabil ca sa numere cate masini s-au dus, cate ore a lucrat buldoexcavatorul acolo.

El a zis ca o sa fie un pic mai mult...dar daca punem inca 1500 de lei la suma ceruta de el, e aproape dublu.

In data de 03 August am fost la un avocat. Dansul a mentionat ca singura problema care o vede el este ca nu e trecuta suprafata terenului.
Eu pot sa mai scad si penalizarile referitoare la timpul foarte mare in care el a terminat lucrarea - nu 15 zile lucratoare ci aproape dublu.

Mentionez ca i s-a dat avansul de 4000 de lei si cei 5000 de lei - transfer in data de 02.08.2018 .
Referitor la acea diferenta(7000 ron) am vorbit ca i se vor da in momentul in care isi termina treaba. In data de 06.08.2018 m-a sunat sa imi zica ca a terminat lucrarea. Eu nu am mai povestit cu dansul.

Incerc sa fiu cat mai corecta dar nu vreau sa fiu jecmanita.

Daca acest pret era mentionat din prima, nu faceam nici o afacere cu dansul.
Domnul in cauza ma tot suna si as dori sa stiu cum ar fi cel mai ok sa procedez. La ce ma pot astepta...pentru ca sincera sa fiu nu ma incanta ideea unui proces.

Noi, eu si sora mea am da 3000 de lei dar ma gandesc ca oricum nu o sa ii convina.

Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez.
Am nevoie de opinia unui alt avocat.

Multumesc mult!