avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Diferență de plată foarte mare la un contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Diferență de plată foarte mare la un contract de prestări servicii: 7500 de lei peste cei 9000 de lei ceruți inițial. Nu sunt de acord să îi plătim toată suma, la ce ma pot aștepta din partea lui?

Buna ziua!

O sa incerc sa fiu cat mai succinta.
Anula acesta eu si sora mea am decis sa defrisam si sa imprejmuim un teren al parintilor in suprafata de 42 de ari.
Am cerut oferte de pret, ne-am hotarat la o firma care ne-a cerut 9000 de ron pe lucrare.

Contractul a fost semnat de catre sora mea in data de 26 Iunie 2018, cu avans 4000 de ron si restul banilor la terminarea lucrarii. Pe contract e mentionat ca lucrarea daca nu se termina in 15 zile lucratoare, sunt penalizari. Daca eu nu ii dau banii, bineinteles iarasi penalizari.
Mentionez ca inainte de a semna contractul domnul a venit, a vazut terenul...mai urma sa chem topograful ca sa punem tarusii sa stim exact pana unde trebuie sa defriseze.

Dupa semnarea contractului, domnul mentiona de ceva pachete. Adica ca sunt incluse 12 ore de buldo si vreo 8 masini. Pana la momentul respectiv nu a mentionat nimic de nici un pachet. I-am trimis schita terenului, topograful a venit si a pus tarusii si au taiat in primele 3 zile cam jumate mentionanad ca imediat termina lucrarea.
Eu locuind in alta localitate am plecat de mai multe ori la acel teren impreuna cu sora mea si lucrarile nu erau terminate ....mai avea de defrisat si de dus crengile. In acest timp domnul zicea ca s-ar putea sa fie mai multe masini decat prevazuse initial.
Intrebare logica ....cam cate? El zicand ca vreo 8.
Mentiona ca pe el il costa 500 de lei ca sa duca o masina de crengi la groapa de gunoi dar o sa imi ia numai 350 de lei pe masina.

In data de 02 August 2018 am fost din nou la teren pentru ca domnul a zis ca a terminat. Tot nu terminase, lasase o fasie de vreo 40 ml de lunga si vreo 2 ml de lata. A mentionat ca o sa o defriseze in ziua respectiva sau in urmatoarea zi.
Tot in acea zi ne-a chemat pe mine si pe sora mea la o discutie si o cafea.
A venit cu o hartie A4 pe care erau trecute 22 de masini si vreo 32 de ore de buldoexcavator precum si altele...diferenta de plata pe langa cei 9000 de lei de pe contract fiind 7500 de ron.

L-am intrebat de vreo 3 ori, mi s-a parut ca nu am auzit bine. Am incercat sa negociez cu dansul, dar nu am ajuns numai la suma de 7000 de ron.

Mentionez ca nu am avut un om responsabil ca sa numere cate masini s-au dus, cate ore a lucrat buldoexcavatorul acolo.

El a zis ca o sa fie un pic mai mult...dar daca punem inca 1500 de lei la suma ceruta de el, e aproape dublu.

In data de 03 August am fost la un avocat. Dansul a mentionat ca singura problema care o vede el este ca nu e trecuta suprafata terenului.
Eu pot sa mai scad si penalizarile referitoare la timpul foarte mare in care el a terminat lucrarea - nu 15 zile lucratoare ci aproape dublu.

Mentionez ca i s-a dat avansul de 4000 de lei si cei 5000 de lei - transfer in data de 02.08.2018 .
Referitor la acea diferenta(7000 ron) am vorbit ca i se vor da in momentul in care isi termina treaba. In data de 06.08.2018 m-a sunat sa imi zica ca a terminat lucrarea. Eu nu am mai povestit cu dansul.

Incerc sa fiu cat mai corecta dar nu vreau sa fiu jecmanita.

Daca acest pret era mentionat din prima, nu faceam nici o afacere cu dansul.
Domnul in cauza ma tot suna si as dori sa stiu cum ar fi cel mai ok sa procedez. La ce ma pot astepta...pentru ca sincera sa fiu nu ma incanta ideea unui proces.

Noi, eu si sora mea am da 3000 de lei dar ma gandesc ca oricum nu o sa ii convina.

Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez.
Am nevoie de opinia unui alt avocat.

Multumesc mult!

Ultima modificare: Sâmbătă, 18 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 17:50, 2 Septembrie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă ați plătit deja 9000 lei (prețul stabilit inițial) și nu ați încheiat un act adițional prin care ați consimțit la augmentarea prețului contractului, consider că nu are șanse să obțină suma prin intentarea unei acțiuni în răspundere civilă delictuală, de vreme ce este inadmisibilă proba cu martori pt dovedirea unui act juridic ce depășește 250 lei.
Nu am incheiat nici un alt contract aditional. Singurul lucru era verbal cat mi-a comunicat cat mai am de plata.
Mi-a trimis intr-adevar mesaj cum ca ar avea nevoie sa incaseze banii pentru ca are bilete la scadenta.

Multumesc mult pentru raspuns!

O zi minunata!
Pretul in contract este ferm sau estimativ?
Sunt clauze privind modificarea pretului pe parcursul derularii contractului si posibilitatea incheierii de acte aditionale privind perioada de executie si pret?
Ati primit o oferta scrisa si un deviz?
Nu am mai auzit ca la sfarsitul unui contract executantul sa solicite aproape dublul pretului ofertei!!
Ori este cel mai prost executant din domeniu ori este un escroc, inclin spre varianta 2.
Parerea mea este sa nu ii platiti nimic si sa il notificatiprin avocat sa plateasca penalitatile.
cyan, moderator
Buna ziua "aliza196".

1. Acel "contract" indeplineste coditiiile legale in vigoare ???
In antet apare denumirea companiei, sediul social, nr. de inregistrare la ORC, cod fiscal (R), etc, ... ???
In contract apare numele/prenumele persoanei contractante (din partea executantului), contractul este semnat si stampilat pe fiecare pagine de catre executant ???
Contractul este semnat pe fiecare pagina de catre beneficiar (spre neschimbare) ???

2. Contractul are in anexa un deviz de calcul (nr. utilaje, taxe rampa, etc, ...) ???

3. Consecinta a sumelor platite de catre beneficiar, executantul v-a emis factura fiscala cat si documente doveditoare pentru platile efectuate ???
Pentru avansul de 4.000 lei, numerar sau prin virament era necesara emitere de bon fiscal sau chitanta.
Pentru diferenta de "cei 5000 de lei - transfer", chitanta.
Ati primit aceste documente doveditoare pentru platile efectuate ???

Solutii exista.

In functie de raspunsurile dumneavoastra, discutia poate continua in cadrul acestui forum.

Cu stima.

Adrian Sulea, Consultant credite si finantari
Pentru asistenta privind clauzele abuzive sau cerintele abuzive si nelegale ale comerciantilor de servicii, precum si neindeplinirea obligatilor contractuale, va puteti adresa in scris cu reclamatie catre ANPC, iar pt indrumare catre APC - asociatia de protectia consumatorilor [ link extern ] /

Alte discuții în legătură

Receptia lucrarilor mariusmm mariusmm Buna ziua! Am efectuat la sediul unitatii o reparatie capitala pentru toata cladirea. Am incheiat contractul cu firma respectiva pentru suma de 21000 lei cu ... (vezi toată discuția)
Se poate percepe cas si somaj beneficiarului,de catre o societate comerciala pentru o lucrare de reparatie de 5 ore? ariss ariss In cadrul unui contract de executie cu o societate comerciala de construcii, privind o reparatie la hidroizolatia imobilului, in devizul de oferta apare la ... (vezi toată discuția)
Antecontract si contract de vanzare-cumparare sannek sannek Buna ziua. Va cer si eu ajutorul in urmatoarea problema, sper sa ma pot face inteles si sper ca am postat in sectiunea corespunzatoare de pe forum: In ... (vezi toată discuția)