avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice receptia lucrarilor
Discuție deschisă în Achiziţii publice

receptia lucrarilor

Buna ziua! Am efectuat la sediul unitatii o reparatie capitala pentru toata cladirea. Am incheiat contractul cu firma respectiva pentru suma de 21000 lei cu materialele achizitionate de ei. Dupa ce a terminat o parte din lucrare a venit cu un deviz estimativ de 26000 lei fara a anunta in prealabil. Am dreptul sa ii cer copii de pe facturile care a achizitionat materialele intrucat preturile trecute de ei sunt exagerate? sau cum pot rezolva aceasta problema ?
Cel mai recent răspuns: mariusmm , utilizator 11:13, 23 Noiembrie 2011
In contract este trecut doar pretul, pur si simplu, 21000 lei pentru lucrari de reparatii? Nu exista in spatele contractului un deviz oferta cu lista de cantitati si preturi?
Conteaza foarte mult ce ati prevazut in contract vis-a -vis de pret.
Le-ati cam incurcat !
Devizul estimativ se redacteaza in momentul in care se doreste achitionarea lucrarilor. In momentul in care ati acceptat devizul estimativ, se poate redacta contractul de prestari-servicii, se poate emite factura, se pot incepe lucrarile.....iar plata va fii facuta in momentul receptionarii acestora, in situatia in care nu sunt prevazuti alti termeni conctractuali de plata.
In cazul in care lucrarea achitionata de dvs, are valoare contractuala de 21000....redactat, parafat, semnat, inregistrat_ document cu valoare legala/juridica ce poate produce efecte,si care ar trebui respectat.(recititi cu atentie contractul/clauzele contractuale, pentru a fii ferm convins ca aveti sau nu dreptate)
O zi buna!
Nu le-am incurcat, Firma respectiva a castigat licitatia perzentand un deviz estimativ pentru toata caldirea de 21000 lei contractul incheindu-se pentru suma de 21000 lei pentru intreaga cladire. Dupa ce a treminat doua incaperi a emis un deviz estimativ de 26000 lei doar pentru cele doua incaperi. Practic nu respecta nici suma din contract nici obiectul contractului.

In acceptiunea mea, nu exista deviz estimativ la deviz estimativ. Nu!
Daca prestatorul, incearca prin metoda deviz la deviz, sa mareasca valoare lucrarilor, din punctul meu de vedere, nu are nici o sansa cu o asemenea gainarie.
Aratati-le contractul! Poate au uitat ce au semnat?
O zi buna!
Da, cam asta vor domnii. Am dreptul sa ii cer copii de pe facturile cu care au achizitionat materialele ? Patronul firmei respective dupa ce i-am cerut copii de pe facturi ma ameninta ca vine el la receptia lucrarii si masoara el din nou si ca sunt lucrari care nu sunt trecute in deviz. Nu vad de ce este vina mea ca nu sunt trecute in deviz. Daca constata pe parcursul efectuarii lucrarii ca au aparaut si alte lucrari care nu au fost trecute in devizul initial nu trebuia sa intocmeasca un act aditional ?
Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2011
mariusmm, utilizator

Alte discuții în legătură

Deviz de reparatii in regie proprie intocmit pentru firma de asigurari melaniaoros melaniaoros Buna dimineata. In luna iulie anul trecut, o cladire a firmei la care lucrez a fost inundata, fiind necesare interventii atat la utilajele care se aflau in ... (vezi toată discuția)
Achizitie directa sau eludare prag valoric ? dana.sm dana.sm Buna. Cum interpretati urmatoarea situatie: - exista un proiect privind executia unei lucrari de consolidare a unei cladiri. Proiectul are ca valoare ... (vezi toată discuția)
Achizitie materiale lucrare...spatiu comun viorelh viorelh Intentionam sa imprejmuim parcarea privata a blocului si montarea unei porti mobile. Toate bune si frumoase.......acord de principiu locatari...certificat ... (vezi toată discuția)