avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice receptia lucrarilor
Discuție deschisă în Achiziţii publice

receptia lucrarilor

Buna ziua! Am efectuat la sediul unitatii o reparatie capitala pentru toata cladirea. Am incheiat contractul cu firma respectiva pentru suma de 21000 lei cu materialele achizitionate de ei. Dupa ce a terminat o parte din lucrare a venit cu un deviz estimativ de 26000 lei fara a anunta in prealabil. Am dreptul sa ii cer copii de pe facturile care a achizitionat materialele intrucat preturile trecute de ei sunt exagerate? sau cum pot rezolva aceasta problema ?
Cel mai recent răspuns: mariusmm , utilizator 11:13, 23 Noiembrie 2011
In momentul in care executantul vine la plata cu factura, in spatele acesteia trebuie sa anexeze obligatoriu devizul/situatia de lucrari ( pt. lucrarile efectiv executate), iar valoarea facturata trebuie sa fie fix valoarea totala a devizului respectiv. Daca in contract aveti prevazuta suma de 21.000 lei pentru executarea intregii lucrari, aveti obligatia contractuala sa ii achitati numai contravaloarea acestor lucrari. Daca executantul in momentul realizarii lucrarii "descopera" aparitia de lucrari suplimentare/neprevazute, are obligatia sa va aduca mai intai la cunostinta necesitatea executarii acestora si, inainte de a le executa, sa va solicite incheierea unui act aditional in acest sens, act care va avea in spate un alt deviz oferta (cu cantitatile de lucrari suplimentare si pretul acestora).
Nu aveti angajat un diriginte de santier pentru supervizarea lucrarilor? V-ar scapa de multe batai de cap, el avand obligatia legala sa verifice lucrarile executate d.p.d.v. calitativ si cantitativ.
Si inca odata va spun: pentru clarificarea situatiei, cititi foarte bine contractul. Conteaza foarte mult prevederile acestuia. Mult succes.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Noiembrie 2011
Jurist TM, utilizator
Mai am putin si invat contractul pe de rost. Executantul sustine ca a efectuat mai multe lucrari decat in devizul initial cu care a castigat licitatia. Dar nu a facut nici un cat aditional nimic, el a venit cu factura si cu devizul anexat dar dupa ce a terminat lucrarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deviz de reparatii in regie proprie intocmit pentru firma de asigurari melaniaoros melaniaoros Buna dimineata. In luna iulie anul trecut, o cladire a firmei la care lucrez a fost inundata, fiind necesare interventii atat la utilajele care se aflau in ... (vezi toată discuția)
Achizitie directa sau eludare prag valoric ? dana.sm dana.sm Buna. Cum interpretati urmatoarea situatie: - exista un proiect privind executia unei lucrari de consolidare a unei cladiri. Proiectul are ca valoare ... (vezi toată discuția)
Achizitie materiale lucrare...spatiu comun viorelh viorelh Intentionam sa imprejmuim parcarea privata a blocului si montarea unei porti mobile. Toate bune si frumoase.......acord de principiu locatari...certificat ... (vezi toată discuția)