avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale se poate percepe CAS si SOMAJ beneficiarului,de catre ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

se poate percepe CAS si SOMAJ beneficiarului,de catre o societate comerciala pentru o lucrare de reparatie de 5 ore?

In cadrul unui contract de executie cu o societate comerciala de construcii, privind o reparatie la hidroizolatia imobilului, in devizul de oferta apare la alte cheltuieli directe:CAS, SOMAJ, COEFICIENT 5 utilizator si COEFICIENT 6 utilizator.In calitate de beneficiar consider aceste cheltuieli nejustificate, durata de executie a lucrarii a fost de maxim 5 ore.Acestea nu sunt obligatii lunare ce trebuiesc suportate de catre Societatea comerciala fata de angajatii sai? Se pot imputa unui beneficiar al lucrarii desfasurate in conditiile pe care le-am prezentat mai sus, in plus de cei 19% tva ?Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 00:11, 10 Ianuarie 2007
da ati semnat contractul ala?:D
M-am lovit si eu de aceasta prostie, ca nu pot sa o numesc altfel. Cand contractez o lucrare ma astept sa mi se spuna: te costa x lei metrul patrat de hidroizolatie, y lei metrul cub de excavatie s.a.m.d. si nicidecum sa mi se puna in fata toata bucataria prestatorului. Cred ca aceasta practica este o mostenire din vremea economiei centralizate si cei care o aplica nu se mai straduiesc pentru altceva. Daca merge asa de ce sa schimbe?
E un calcul pe devizul de lucrari, pt. a justifica manopera, la ora de lucru se adauga si darile percepute de stat, nu e o prostie, asa se calculeaza.
poate fi si o lucrare de o ora, in orice deviz de lucrare unde avem manopera, angajatorul plateste pentru aceasta CAS, CASS, somaj, etc. obligatii ce se recupereaza de la beneficiar prin deviz respectiv factura.
doamne fereste! n-am mai auzit de asa ceva. suna a o mare aberatie

Alte discuții în legătură

Foarte urgent - manopera in situatiile de lucrari in constructii mercur_ro mercur_ro Am intrebat trei persoane care lucreaza la firme de costructii diferite si toate mi-au spus acelasi lucru: cheltuielile directe cu materialele si manopera ... (vezi toată discuția)
Acizitie publica Blasim Blasim Deschid si eu un subiect, putin complicat deoarece legislatia are foarte multe lacune in acest sens: O societate de stat, pe o perioada de 4 ani scoate la ... (vezi toată discuția)
Dobandire proprietate constructii cf. contract sabinna sabinna Contract de prestari servicii intre doua firme. Pentru a presta serviciile, prestatorul are nevoie de o instalatie si este obligatia lui sa o faca. Partile ... (vezi toată discuția)