Contract de prestari servicii intre doua firme.
Pentru a presta serviciile, prestatorul are nevoie de o instalatie si este obligatia lui sa o faca.
Partile stabilesc tarife pentru servicii si in aceste tarife intra si costurile cu instalatia respectiva. Intr-un cuvant, Beneficiarul plateste instalatia.
Mai mult, Beneficiarul contribuie si el la finantarea acestei instalatii cu o suma din resurse proprii.
Partile stabilesc ca la incetarea contractului, constructiile sa ramana in proprietatea Beneficiarului. Au trecut aproape 3 ani de la finalizarea contractului iar Prestatorul nu a facut nimic in sensul transferului de proprietate.
Dimpotriva, considera ca respectivul contract nu s-a inchis, s-ar fi prelungit cu acordul meu ( desi nu am incheiat act aditional de prelungire) si imi cere sa-i platesc amortizarea instalatiei ( instalatie pe care i-am platit-o tot eu prin tarifele stabilite ), cheltuielile cu reparatiile si modernizarile la acesta instalatie , cu personalul de exploatare si nu imi restituie nici suma cu care am contribuit, separat de tarife, la ridicarea instalatiei respective.
Cum pot iesi din aceasta situatie, are cumva dreptul de a-mi cere cele de mai sus?
In baza contractului, prestatorul trebuia sa va emita factura, factura tinand loc de act de proprietate. Daca valoarea lucrarii nu a fost stabilita in contract si s-a facut doar un deviz de lucrari, care trebuia actualizat la finalul lucrarilor, prestatorul este obligat sa va faca devizul de final si pe baza lui factura . In cazul in care valoarea devizului final nu va satisface, il puteti contesta.
Oricum, daca dumneavoastra ati facut plati pana acum si el nu a emis factura macar pentru sumele incasate , poate fi acuzat de evaziune fiscala.
Daca refuza sa declare inchise lucrarile, dumneavoastra puteti cere rezolutiunea contractului de prestari servicii pentru nerespectarea obligatiei de catre prestator ( nu cred ca in contract ati scris ca lucrarea se va termina cand vrea prestatorul, trebuie sa aiba un termen de predare).