avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dobandire proprietate constructii cf. contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dobandire proprietate constructii cf. contract

Contract de prestari servicii intre doua firme.
Pentru a presta serviciile, prestatorul are nevoie de o instalatie si este obligatia lui sa o faca.
Partile stabilesc tarife pentru servicii si in aceste tarife intra si costurile cu instalatia respectiva. Intr-un cuvant, Beneficiarul plateste instalatia.
Mai mult, Beneficiarul contribuie si el la finantarea acestei instalatii cu o suma din resurse proprii.
Partile stabilesc ca la incetarea contractului, constructiile sa ramana in proprietatea Beneficiarului. Au trecut aproape 3 ani de la finalizarea contractului iar Prestatorul nu a facut nimic in sensul transferului de proprietate.
Dimpotriva, considera ca respectivul contract nu s-a inchis, s-ar fi prelungit cu acordul meu ( desi nu am incheiat act aditional de prelungire) si imi cere sa-i platesc amortizarea instalatiei ( instalatie pe care i-am platit-o tot eu prin tarifele stabilite ), cheltuielile cu reparatiile si modernizarile la acesta instalatie , cu personalul de exploatare si nu imi restituie nici suma cu care am contribuit, separat de tarife, la ridicarea instalatiei respective.
Cum pot iesi din aceasta situatie, are cumva dreptul de a-mi cere cele de mai sus?
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 20:08, 1 Martie 2013
In baza contractului, prestatorul trebuia sa va emita factura, factura tinand loc de act de proprietate. Daca valoarea lucrarii nu a fost stabilita in contract si s-a facut doar un deviz de lucrari, care trebuia actualizat la finalul lucrarilor, prestatorul este obligat sa va faca devizul de final si pe baza lui factura . In cazul in care valoarea devizului final nu va satisface, il puteti contesta.
Oricum, daca dumneavoastra ati facut plati pana acum si el nu a emis factura macar pentru sumele incasate , poate fi acuzat de evaziune fiscala.
Daca refuza sa declare inchise lucrarile, dumneavoastra puteti cere rezolutiunea contractului de prestari servicii pentru nerespectarea obligatiei de catre prestator ( nu cred ca in contract ati scris ca lucrarea se va termina cand vrea prestatorul, trebuie sa aiba un termen de predare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire suma- de cand curge prescriptia sabinna sabinna Contract de prestari servicii. Se stabileste pretul contractului, pret care include si cheltuielile cu realizarea unei instalatii necesare Prestatorului ... (vezi toată discuția)
Despre amortizarea la un pfa. eduard56463 eduard56463 Am 2 întrebări despre amortizarea fiscală la un pfa: 1, Am cumparat un laptop de 2900 lei dar eu nu vreau sa fac amortizare si vreau sa il deductez total ... (vezi toată discuția)
Codul fiscal - factura marian_chipu marian_chipu Buna ziua. Va rog sa ma ajutati spunandu-mi care este art. codului fiscal ce specifica faptul ca in spatele unei facturi trebuie sa existe un deviz care sa ... (vezi toată discuția)