Buna ziua. Va cer si eu ajutorul in urmatoarea problema, sper sa ma pot face inteles si sper ca am postat in sectiunea corespunzatoare de pe forum:
In noiembrie 2008 ajung la un acord cu patronul unei firme de constructii in vederea construirii unei case. Patronul firmei de constructii detinea terenul, impreuna cu sotia sa. In ianuarie 2009 ma prezint, eu si sotia mea, pe de o parte si patronul firmei de constructii cu sotia sa pe de alta parte, la un notar public unde incheiem un antecontract de vanzare-cumparare. Actul pe care il semnam prevedea urmatoarele :
-patronul firmei de constructii si sotia se obliga sa imi vanda intregul drept de proprietate asupra terenului si constructiei pe care o vor edifica pana la data de 30.09.2009 conform unui deviz de lucrari atasat la antecontract .
-Eu su sotia ma oblig sa cumpar terenul si constructia care va fi edificata pana la 30.09.2009, si platesc un avans.
-pretul vanzarii (conform devizului de lucrari atasat la antecontract) trebuie achitat in totalitate pana la 30.09.2009, data la care se va incheia si contractul de vanzare-cumparare pentru teren si constructie, in forma autentica.
-daca patronul firmei de constructii se razgandeste, imi da inapoi dublul avansului
-daca eu ma razgandesc pierd avansul
Intelegerea neoficiala dintre noi a fost ca eu platesc anumite sume de bani periodic firmei, si ea executa lucrari de acei bani. Lucrarile incep, eu platesc periodic anumite sume de bani, lucrarile avanseaza.
In luna 05.2009, patronul firmei de constructii decide, sa treaca intregul drept de proprietate al terenului asupra mea. Ca urmare ne prezentam in aceeasi formula ca la antecontractul de vanzare-cumparare in fata aceluiasi notar public si semnam un contract de vanzare-cumparare pentru terenul in cauza. Deci devin proprietarul terenului cu acte in regula.
In lunile urmatoare intervine criza financiara, eu raman fara bani, nu mai fac plati in favoarea constructorului. Firma de constructii executa lucrari astfel incat in decembrie 2009 ma trezesc ca sunt dator, conform celor spuse de constructor si conform devizului din acel antecontract de vanzare-cumparare semnat la inceput, suma de 1,8 miliarde lei vechi. In acel moment lucrarile la casa inceteaza, situatie mentinuta pana in prezent. Eu reusesc sa intabulez cladirea in faza in care e ea acum, deci devin proprietarul cladirii. Acum firma de constructii imi cere banii pentru lucrarile efectuate in avans fata de ce am platit eu, eu nu dispun de resurse financiare.
Intrebarea mea este ce cai de atac asupra mea are firma de constructii. Mentionez ca in afara acelui antecontract de vanzare-cumparare din ianuarie 2009 si actul de vanzare cumparare a terenului din mai 2009, nu exista nici un alt act semnat intre mine si firma de constructii. Actul de vanzare cumparare a terenului nu mentioneaza nimic despre casa in curs de constructie pe teren. Dupa semnarea contractului de vanzare cumparare, in mai 2009, mai are vreo valabilitate antecontractul semnat in ianuarie 2009?
Actele scanate pe puteti vedea aici (selectati, copy si paste in browser) :
[ link extern ]
Va multumesc.