avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebari antecontract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebari antecontract

Se da urmatorul contract :

"Antecontract de vanzare cumparare
incheiat astazi 07.06.2010

Subsemnatul x domiciliat in ...avand CNP..., in calitate de promitent-vanzator, ma oblig sa vand domunului y. domiciliat in ...(adresa nu este completa!!!), avand CNP..., intregul drept de proprietate situat in..., inscrais in actul de proprietate numarul CF..., constand din casa si anexe.
Pretul vanzarii stabilit de comun acord este de ...iar din acesta suma se achita azi 07.06.2010 in avans suma de ...iar diferenta pana la pretul vanzarii se achita la incheierea contractului de vanzare-cumparare in forma autentica in termen de 10 zile de la data semnarii respectivului antecontract.
Subsemnatul y, promitent-cumparator ma oblig sa cumpar de la promitentul-vanzator, x imobilul cu terenul aferent descris mai sus la pretul si in conditiile mentionate.
Subsemnatul promitent-vanzator declar pe proprie raspundere ca imobilele propuse spre vanzare sunt libere de sarcini si de procese, nu sunt scoase din circuitul civil sau trecute in proprietate de stat, garantandu-l pe beneficiarul promisiunii de vanzare de orice evictiune partiala sau totala.
In cazul in care contractul de vanzare-cumparare nu se va incheia la termenul stabilit din motive imputabile promitentul-vanzator va fii obligat sa restituie dublul sumei primite cu titlul de avans, adica suma de ...(nu este completat nimic).
In cazul in care contractul de v-c nu se va incheia la termenul stabilit din motive imputabile promitent-cumparatorulu acesta va pierde valoarea avansului achitat in suma de ...(nu este completat nimic).
Prezentul antecontract de v-c sa incheiat de fata cu martorii:
a(fiul promitent cumparatorului)
b(cumnatul promitent vanzatorului)."


Mentionez ca pana la data de 27.06.2010 nu s-a incheiat contractul si domnul y nu face nimic pentru a definitiva actele.

Daca va rog imi puteti raspunde la urmatoarele intrebari:

1.Ce se intampla cu termenul de 10 zile din contract si cum dovedesc ca domnul y
nu l-a respectat?
2.Trebuie sa trimit o somatie catre domnul Y si daca da care este suma pe care o pot solicita si termenul?
3.Daca pot dovedi ca datorita domnului y nu s-a respectat termenul mai este valabil antecontractul si daca da cum se poate anula/rezilia acest antecontract?

Va multumesc.





Ultima modificare: Luni, 28 Iunie 2010
lilicrin, utilizator
antecontractul, promisiunea de vinzare este legal, chiar daca anumite date lipsesc. daca aflati adresa promitentului cumparator puteti sa-l notificati privind incalcarea obligatiilor asumate, printr-un executor judecatoresc. adresa o puteti afla de la cumnatul acestuia, martor in inscris.
eu nu vad un termen pana la care ar trebui incheiat contractul de v/c:O
si daca nu e, nu inseamna ca nu se incheie..se incheie, dar mai incolo:)
Ultima modificare: Duminică, 27 Iunie 2010
ContSters152027, utilizator
Va rog am nevoie de niste raspunsuri daca as putea sa merg la un avocat as face acest lucru dar nu imi permite serviciul. Daca as stii macar ce se poate intampla si ce nu .
in primul rand ar trebui sa il notificati pe promitentul-vanzator ca in data de ...., ora de ...., sa se prezinte la un anumit birou notarial in vederea perfectariii contractului de vanzare cumparare.
Ultima modificare: Luni, 28 Iunie 2010
ContSters97658, utilizator
Si, ulterior neindeplinirii, in mod culpabil, a obligatiei contractuale de catre beneficiar, va puteti adresa instantei de judecata , in vederea pronuntarii unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare-cumparare (art.1075 din Codul civil).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune in conventii lilyanne lilyanne \\"Antecontract de vanzare cumparare incheiat astazi 07.06.2010 Subsemnatul x domiciliat in ...avand CNP..., in calitate de promitent-vanzator, ma oblig sa ... (vezi toată discuția)
Nerespectare promisiune de vanzare imobil Liviu V. Liviu V. In ce conditii nu mai produce efecte o promisiune de vanzare? A fost incheiata o astfel de promisiune prin care vanzatorul se obliga sa predea apartamentul ... (vezi toată discuția)
Renuntare antecontract vanzare cumparare Razvan112 Razvan112 Buna ziua, Am facut un antecontract vanzare cumparare si doresc rezilierea acestuia. In antecontract sunt stipulate urmatoarele: \"In cazul in care ... (vezi toată discuția)