avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Activitate ana-botez

Activitate ana-botez

Răspuns la discuția arenda, titlu de proprietate
Buna ziua. Va multumesc pentru raspuns. Situatia ar fi: strabunicii mei aveau un teren in folosinta fara sa fie proprietari, mi s-a zis ca plateau si un impozit. Dupa moartea lor, bunicii mei au continuat sa plateasca si sa se foloseasca de teren, perioada aceasta fiind de cateva zeci de ani. Acum bunicii vor sa aiba acte de proprietate pe teren, dar sa transfere direct catre un fiu sau nepot proprietatea. Se poate acest lucru odata cu introducerea actiunii in constatarea dreptului de proprietate? Va multumesc.
Răspuns la discuția arenda, titlu de proprietate
Buna seara. Cunosc si eu o situatie asemanatoare si as dori sa va intreb daca persoana care introduce actiunea in constatarea dreptului de proprietate ar putea indroduce o clauza prin care acest drept sa fie cedat direct catre fii sau catre nepoti sau sunt 2 actiuni diferite? Va multumesc.
Răspuns la discuția Recuperare pensie alimentara
Va multumesc pentru raspuns. In continuare sunt angajata pentru ca nu exista alta varianta. Termenul de 3 ani se implineste in luna iunie anul acesta, insa anul trecut am depus o plangere la Parchetul de pe langa Judecatorie, iar procurorul a trimis dosarul catre sectia de politie din raza domiciulului tatalui meu. Fiind chemata la sectia de politie de cateva ori, mi-a fost pus in vedere ca se va dispune neinceperea urmaririi penale pentru ca nu am acea hotarare judecatoreasca definitiva de prelungire a obligatiei tatalui meu la plata pensiei alimentare (dupa implinirea varstei majoratului). Sunt constienta ca am pierdut dreptul la pensie alimentara atunci cand m-am angajat, dar as vrea sa stiu ce pasi trebuie sa urmez pt recuperarea pensiei de intretinere pt perioada in care nu aveam loc de munca si eram la facultate (este vorba de jumatate de an). Multumesc
Buna ziua.Tatal meu a platit pensie alimentara pana cand am terminat liceul (desi eram majora de cateva luni), dupa care a cerut sistarea platii, la serviciul de contabilitate din cadrul institutiei unde lucra, pe motiv ca eu as fi plecata din tara, :stunned: iar mie mi-a zis ca nu as mai avea dreptul la pensie alimentara pt ca, desi am intrat la o facultate de stat, sunt la taxa. Ulterior am fost nevoita sa imi gasesc un loc de munca (taxa, chirie, cheltuieli zilnice etc) pt ca nu aveam nici un venit, iar ajutorul de la familie era insuficient. Am urmarit discutiile de pe forum pe acesta tema si am inteles ca as putea recupera pensia alimentara din perioada in care eram la facultate si nu lucram, insa printr-o actiune in justitie (in luna iunie 2009 se implinesc 3 ani de la ultima plata a pensiei alimentare). Este absolut necesar un avocat si cam ce suma ar putea cere? Cui trebuie sa ma adresez, ce pasi trebuie sa urmez, avand in vedere faptul ca nu am nici un act doveditor?:"> S-ar putea retine doar raspunderea civila, fara sa se puna problema amenzii sau a inchisorii, pt ca mai bine as renunta decat sa fac oricui un asemenea rau? As dori, va rog, un raspuns. Multumesc anticipat!