avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Activitate gabriela.g

Activitate gabriela.g

Răspuns la discuția abuz sau corectitudine?
Executorul a rimit banii de la mine intr-un cont menionat pe somatia de plata.Am platit - ceea ce se cuvenea debitorului prin hotararea judecatoreasca, adica un comision, despagubire + ceea ce imi cerea executorul judecatoresc, adica onorariu, cheltuieli explicitate printr-un proces verbal de estimare cheltuieli si taxa de timbru.

In urma efectuarii platii sumelor de mai sus, am primit ( dupa vre-o 4 luni) prin posta, de la executor,doar factura pentru onorariul executorului ( cu data zilei in care am platit si in care, normal a si regasit banii in cont)

Pentru restul sumei nu am primit nimic. Instanta de judecata m-a obligat sa platesc Firmei care a formulat cererea dar, am uitat sa precizez ca aceasta, nu mi-a facturat niciodata sumele pe care le solicita. (Instanta s-a pronuntat in favoarea lui fara ca acesta sa prezinte factura emisa deci...ceva ce eu nu puteam dovedi ca am platit.) Tocmai acesta a fost motivul pentru care nu am achitat si am ajuns la tribunal:ca nu mi s-a pus la dispozitie o factura!! In contract era mentionat ca, achitarea comisionului se face prin virament bancar in urma facturarii. Dar culmea: pe contract nu exista contul in care sa faci viramentul bancar. Altfel spus, am luat o teapa, pe care am platit-o ca sa nu mai am insomnii. Dar, firma respectiva si-a primit banii. Insa factura, tot nu mi-a emis.Eu inteleg cum executorul ar putea face ce vrea cu banii. Ca, atunci cand esti firma si incasezi ceva, te supui unor reguli fiscale, nu? ma gandeam sa ma adresez politiei economice.
multumesc din nou!
Răspuns la discuția abuz sau corectitudine?
multumesc pentru raspuns.
intre timp, ieri, mi s-a pus poprire pe actiunile unei firme la care sunt asociata.
astazi am incheiat un acord, la notar, debitorul renuntand la executare, etc. am platit suma pe care am convenit-o, si sper sa nu mai am batai de cap de data aceasta.
Am invatat din propria experienta si, voi deschide la rg ochi la ce semnez de acum incolo, pentru ca, sarlatanii te pandesc pe unde nu te astepti.
Poate aveti amabilitatea sa imi mai raspundeti la o intrebare, si anume:
- in urma unei plati efectuata in luna Iunie,( plata partiala a debitului si onorariul executorului) am primit o factura fiscala doar de la executor pentru suma platita ca onorariu.
Pentru restul nu am primit nimic ( adica de la debitor, caruia, banuiesc ca executorul i-a transferat diferenta de bani). Din punctul meu de vedere, nu este ok, pentru ca el a obtinut un venit in felul acesta, care, ar trebui sa-i fie inregistrat in contabilitate si, care este generator de profit.( ar trebui sa plateasca statului ca noi toti, impozit pe profit) Am dreptate?
Pe cine ar trebui sa sesizez in acest caz, si, in ce mod?
Multumesc din nou.
Stimati oameni care cunosateti intru totul litera legii, va rog ajutatima cu unraspuns.
In urma incheierii unui contract de intermediere cu o agentie imobiliara ( nu mai are impoartanta faptul ca a fost fraudulos intocmit, am fost eu fraiera ca l-am semnat deci platesc, nu mai conteaza ca nu am avut unde intrucat firma nu am gasit-o la adresa mentionata pe contract si nici cont al firmei nu exista pe acest document pentru a avea unde sa platesc, etc)instanta a hotarat definitiv ca trebuie sa achit reclamantului:

1751,04 - cu titlul de servicii de intermediere pentru inchiriere ( pe contract era mentionat comision)
3502, 08 - cu titlu de despagubiri pentru incalcarea obligatiei de loialitate
si penalitati aferente de 0,5% pe zi de intarziere ( pe hotarare acest lucru era mentionat in aceasta ordine, desi pe contract erau mentionate penalitatile doar la capitolul comisionului nu si la despagubiri, dar ma rog....)
"Vine executorul judecatoresc' ( ma refer la instiintare prin posta) si imi trimite impreuna cu titlul executoriu ( despre care nu am fost instiintata ca s-a solicitat, admis, etc...dar se pare ca asa este legea, adica ca nu e obligatoriu sa fiu informata) si ma instiinteaza ca am de platit cele de mai sus ( adica 5.253,04 Ron) plus penalitati la aceasta suma , 21.387.27 RON plus bineinteles cheltuielile de executare, in baza unui PV din 15.06.2010 in valoare de 2408,82 lei.
Primesc instiintarea pe data de 30.06.2010 si platesc, in aceeasi zi, suma de:
5253,04 - cea datorata prin hotrare judecatoreasca
2408,82 - onorariu executor, cheltuieli, taxa timbru ( proasta idee am avut nu-i asa?)... apropo, pentru o parte din aceasta suma, am primit de la executorul judecatoresc, dupa mai mult de 3 luni o factura pe suma de 1500 Ron ????doar, in rest nici un document, chitanta, fcatura, nimic fiscal pentru banii platiti
( atat mi-am permis sa platesc atunci, oricum o suma extrem de mare pentru greseala de a fi corecta si a accepta contractul, pe care chiar intentionam sa plates comisionul, + alte greseli)
- astazi, 09.10. 2010 primesc alta comunicare, prin care mi se aduce la cunostinta recalcularea penalitatilor, - deci alte penalitati de 3546 lei pentru perioada 15.06.2010 - 29. 10.2010 , calculate la suma de....exact 5253,04 ( suma pe care am platit-om inca din 30.06.2010 - data comunicarii) plus, 2 recalculari ale cheltuielilor executorului judecatoresc
- una din data de 20.07. in valoare de 649,8 lei ( adica intocmita la o data inainte de data primirii instiintarii despre executare dar dupa primul ce deja se stabilisera cheltuielile executorului - deci inainte sa vada cineva daca platesc sau nu) si care contine tot felul de cheltuieli inclusiv ( proces verbal de licitatie :((ce licitatia naibii la data respectiva, comunicari internationale, act de adjudecare? 300 Ron si tot felul de astfel de comisioane
- plus o alta recalculare a comisionului executorului ( sa mor de il mai platesc....) sigur, aferent noilor penalitati....cred eu abuzive. Si iata si intrebarile:
1. de ce nu am primit documente fiscale pentru sumele platite ?( am dovada de la banca cu mentiunile de rigoare)
2 cum dracu au alocat banii pe care i-am platit pana acum?Cum pot afla acest lucru?
3. in hotararea judecatoreasca este mentionat ce anume am de platit ( 5253,04 Ron) plus penalitati de 0.5% PANA LA STINGEREA TOTALA A DEBITELOR; adica a celor 5253,04 ma gandesc eu. Asa sa fie?
4. s-a trimis instiintare de poprire pentru 1/3 din salariu la firma pentru care lucrez ( asta inseamna cam 130 Ron lunar) ca lucrez cu jumatate de norma.E singurul lucru pe care mi-l pot lua banuiesc asa e? ( intre timp s-au facut demersuri pentru executarea imobilului pe care il am in proprietate, dar, s-a renuntat, intrucat este bun comun cu sotul meu si ma e si ipotecat la banca pentru o suma mare)
5. Eu raman stupefiata de ceea ce le mai poate veni in cap si de ce comisioane si taxe aberante sunt instiintata ca trebuie sa platesc. Cui sa ma adresez in acest sens?
6. Pot penalitatile sa ajunga la astfel de sume fabuloase, cu mult peste valoarea debitului, daca nu este mentionat acest lucru in contract?
7. Pot sa solicit instantei sa expliciteze decizia din hotarare?,( pentru ca, referitor la penalitati, fiind atat de vaga, este se pare extrem de interpretabila. Cine a redactat probabil nici nu s-a gandit cat de important este sa treci mai sus sau mai jos un rand referitor la penalitati si sa explici ce inseamna stingerea tuturor debitelor.
Multumesc si scuze pentru lungimea materialului!!
Buna! am urmarit ceva discutii pe forum referitoare la TVA 5% - pentru locuinte noi. Poate cineva sa-mi spuna ce inseamna locuinte noi? Prima vanzare cumva, direct de la dezvoltator?
Eu am achizitionat in 2008 ( decembrie ) cu TVA 19%, pe firma mea, un apartament ( aveam planuri marete de deschidere a unui nou punct de lucru). Acum, ma vad nevoita sa-l vand. Ce TVA va trebui sa trec pe factura?( 5% sau 19%).L-as vinde si la un pret mai mic decat cel de achizitie, dat fiind faptul ca valoarea apartamentelor a scazut.Pot sa fac acest lucru? Pot sa-l reevaluez ? Multumesc anticipat pentru raspuns.