Va rog frumos sa mă ajutați cu următoarea speță. Bunica mea dintr o comuna din judetul Suceava a decedat în 2021. Mama mea este singura moștenitoare, bunicul meu fiind decedat mai demult iar mama mea este singura la părinți. Bunica aavea o casa cu gradina si curte de 3600 mp. La succesiune, mama mea a aflat că de fapt nu poate face succesiunea pentru că îi lipsesc 1000 de mp din acte care nu ar figura pe numele bunicii mele. Acea bucata de gradina nu se știe pe numele cui este dar se pare că altcineva a vrut să i ia bucata de gradina și nu are nici o informație cine ar putea fi persoana respectiva. a fost din la Oficiul de Cadastru din Suceava și acolo nu a găsit nici o informație referitoare la bucata de pământ care îi lipsește fin acte.
Acum mama mea ar vrea sa vândă ( sunt cumparatori) și nu știe ce trebuie făcut pentru a obține dreptul de a vinde fara bucata de pământ care îi lipsește. Trebuie făcut un nou cadastru?
Ma intereseaza o problema privind dividendele. Pentru o persoana fizica rezidenta in Romania ce incaseaza dividende dintr-o tara din strainatate in UE, cum se aplica impozitul pe dividende? Se plateste 5% impozit pe dividende si 10 % CASS?
Vecinul a inceput constructia unei fose septice la mai putin de 10 m distanta de fantana casei in care locuiesc. Avand in vedere ca nu mi-am dat acordul si, totodata, acesta a replicat ca nu este de acord sa si-o puna in alta parte, va rog sa imi spuneti ce sanse sunt sa initiez o procedura in instanta pentru a-l obliga sa-si mute fosa.
As dori sa stiu care este procedura prin care se poate dizolva o firma la care sunt 2 asociati din care unul nu mai poate fi contactat. Ambii asociati detin cate 50% dar unul nu mai poate fi contactat de o perioada lunga de timp. Firma nu are nici o activitate si trebuie dizolvata urgent.
Va rog sa imi spuneti ce trebuie facut avand in vedere ca unul din asociati nu se afla in Romania pentru a-si da acordul la dizolvarea acesteia.
Va multumesc.
In contract se specifica faptul ca acord consultanta la vanzare, nu vand direct marfa catre beneficiar. Scrie ca sunt responsabil cu "vanzarea si incasarea creantelor". Practic lucrez pentru firma respectiva, dar nu ca angajat ci ca persoana fizica autorizata. Marfa a fost vanduta de la firma de materiale direct la clientul rau platnic fara ca eu sa fiu proprietarul materialelor. Patronul firmei de materiale a considerat ca sunt raspunzator de aceasta situatie, desi am facut tot ce s-a putut ca sa incasez acesti bani pe care ii datoreaza acel client. Clientul rau platnic a dat angajament de plata dar nu l-a respectat si bilet la ordin fara acoperire.
Sunt PFA si am executat in cursul anului 2008 prestari de servicii diverse (in special vanzari) pentru o companie distribuitoare de materiale. Datorita blocajelor financiare, unul din clientii firmei nu a achitat marfurile achizitionate pana in prezent, declarand ca nu are fonduri. Patronul societatii la care lucrez ca si PFA mi-a transmis ca daca acesti clienti nu achita, se va intoarce impotriva mea. As dori sa stiu daca poate sa emita o executare silita pe numele meu sau pot fi actionat in instanta pe acest motiv, tinand cont ca in contractul de prestari servicii scrie ca voi fi responsabil cu vanzarea si incasarea creantelor firmei.