Situatia sta in felul urmator: tata a murit , iar mama pentru a face fata la cheltuielile cu inmormantarea si pentru a supravietui cu cheltuielile din casa pentru a creste 2 copii a facut un imprumut la banca.
Acum eu nu mai locuiesc acasa cu mama. Creditul a ramas insa valabil si mai dureaza 8 ani pana cand va fi platit complet.
Am citit contractul si ce acte mai erau cu acest imprumut de nevoi personale si nu am gasit nici o mentiune legata de apartamentul in care sta mama , care este singurul bun de valoare pe care il avem.
Ce se intampla in caz ca mama pateste ceva si doamne-fereste nu mai poate platii imprumutul sau in cel mai rau caz moare? Presupun ca se va scoate la licitatie apartamentul , in cazul in care eu personal nu pot platii rata lunara.
Se poate face ceva in aceasta privinta, adica in caz ca mama ar muri eu , sa nu se ia nici o actiune asupra apartamentului.
In prezent este pe numele mamei si al tatalui decedat. Daca o sa trec apartamentul pe numele meu o sa fie in regula dupa aceea? Adica il mai poate banca scoate la licitatie in conditiile in care este pe numele meu?
Daca succesiunea reprezinta o solutie atunci imi puteti indica un post de pe site cu pasii care trebuie urmati precum si aproximare a costurilor acestei proceduri legale.
Stiu care par intrebari stupide din partea mea si ca par nemilos. Rostul acestor intrebari este ca desi mama s-a inscris pentru o asigurare de viata in momentul imprumutului , ea totusi a ascuns consultantilor o boala pe care o are si era trecuta pe lista din contractul de asigurare. In caz de deces boala ar iesii la iveala si atunci asigurarea de viata nu ar mai avea nici o valoare.