avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Activitate bianca23

Activitate bianca23

Buna ziua,
Am radiat un PFA in data de 5 septembrie 2010(vroiam la inceputul lui august dar transmiterea dosarului pt ca mi-am schimbat domiciuliul de la Cluj la Gilau a durat mai mult de o luna), in momentul radierii am dorit si am fost nevoita sa platesc toate taxele la ANAF, aceste taxe au fost in valoare de 350 ron(am intrebat daca este suma corecta deoarece credeam ca trebuie putin mai mult dar doamnele de la ANAF au zis ca aceea e suma care mai trebuie paltita.
Precizez ca din septembrie 2010 nu am primit nici un document pana acum in aprile 2013 cand cei de la ANAF mi-au trimis ca am obligatii neplatite.
De la ANAF am obtinut urmatoarele infromatii:
1. ca mi-au ramas sume restante(nu inteleg de ce nu s-au putut calcula corect si de ce nu am fost infromata)
2. ca am avut o suma poprita extrasa din contul personal de 340 Ron in mai 2012 fara sa primesc vreo instiintare(am observat o suma poprita dar am facut o tranzactie in strainatate de 80 euro si credeam ca a fost de acolo suma poprita)
3.ca mai am de plata 150 ron penalizari


Idee e ca mi se pare un abuz faptul ca mi-au fost extrasi bani din cont fara ca eu sa stiu, ca nu am fost instiintata ca s-au facut 'recalculari' si nu a mai fost la fel cu suma pe care am platit-o cand eu am inchis PFA-ul si ca eu acum trebuie sa platesc niste penalizari pe un PFA inchis.

Care sunt pasii care ar trebui sa ii fac in acest caz, intr-adevar legea permite astfel de abuzuri facute de ANAF? se pot face recalculari dupa ureche dupa ce ai radiat un PFA?
Multumesc,
Bianca Huluban
Va multumesc pentru raspuns.
Din pacate nu am ft multe informatii pentru intocmirea dosarului de pensie.
Cine este obligat sa dea aceasta adeverinta a stagiului de cotizare(inclusiv a grupei de munca)? Firma la care a lucrat?daca aceasta firma nu mai exista si dosarele au fost preluate de o firma de arhivare? sau am mai gasit pe internet ca aceste adeverinte trebuie sa le dea Casa Nationala de Pensii, este corect?
Multumesc anticipat pt timpul acordat.
Este normal ca pentru cautarea in arhive pentru stabilirea anilor de grupa de munca tatal meu sa plateasca 100 ron? Societatea la care a lucrat nu ar trebui sa ii ofere gratuit aceste informatii?chiar daca a dus arhivele la o societate care le depoziteaza...sau Casa de pensii sa se informeze ea ca doar a platit 40 ani impozite si taxe. Culmea e ca aceasta taxa se calculeaza in functie de cati ani ai avut in grupa de munca...noroc ca a avut doar un an si ceva ca altfel cat ajungea sa plateasca??!!! Poate ca ar fi normal o anumita suma dar nu 100 ron ca unii muncesc 2 zile pt banii astia si nu in functie de lunile lucrate..
Buna ziua,
Vreau sa multumesc celor de pe forum pentru informatiile pretioase care mi le-au dat.Am avut un caz de dauna totala RCA si in cele din urma dupa 8 luni am obtinut banii pana la ultimul cent desi initial nu erau de acord nici cu suma calculata de mine conform legii ca despagubire si vroiau sa faca plata cand se termina procesul penal, adica in aproximativ 3 ani(fiind si un mort in acident).In cele din urma am apelat si la un avocat si pot sa va spun ca a meritat,m-a scutit de multe drumuri si a stiut cum sa se impuna.
Felicitari inca o data celor de pe forum!=D>
Răspuns la discuția vatamare corporala din culpa
Nu inteleg de ce nu lasati RCA-ul sa plateasca tot,pana la urma d'aia avem asigurari RCA pe care platim anual o suma ca in caz de accident ei sa plateasca de la despagubiri materiale pana la cele morale inclus spitalizare etc.Inclusiv faptul ca nu poate folosi masina intra in despagubiri acordate de RCA!
ce puteti face...va intelelgeti cu victima pt zilele medico legale(sa nu il dea in judecata pe sotul DVS desi parca pana in 10 zile se respinge dosarul automat deci si la 11 zile nu stiu daca ar putea sa-l dea in judecata) si il ajutati cu un avocat care sa mearga la RCA sa ceara toata despagubirea(inclusiv
spitalizare,nefolosire autovehicul ,suma corecta despagubire auto)
Astfel si victima va fii multumita si Dvs scoateti bani de avocat care va asigur ca nu depaseste toata suma investita pana acum,din contra nu e scump si va scuteste pe Ds si pe victima de plimbari aiurea la Asigurator.
Va rog cititi legea si informati-va inainte de a actiona intr-un fel, daca nu, ajungeti sa platiti prea mult pt o greseala sau angajati un avocat de la inceput!
Răspuns la discuția Mostenire-cota parte
Nu aveau copii.Multumesc pt raspunsul prompt.
Buna ziua,
As avea o intrebare legata de urmatorul caz: sora unei prietene(6 frati) a murit,aceasta-sora era casatorita.S-a facut succesiunea, sotul a primit 1/2 plus o alta cota parte din cealalta jumatate iar restul a fost impartiti intre 5 frati.Desi s-a facut succesiunea ei nu au primit nimic deoarece sotul locuia in apartament si nu au vrut sa-l oblige sa le dea bani ca nu avea de unde si nici sa vanda ap.Dupa aprox jumatate de an moare si sotul care are un frate.Cei cinci frati ai surorii mai primesc ceva,pot cere o noua succesiune daca nu au luat inca partea lor? sau fratele ramane cu tot ce a mostenit sotul surorii prietenei mele?
Sper ca am fost destul de explicita,multumesc anticipat.
Daca avea RCA atunci asiguratorul CASCO trebuie sa recupereze banii de la asiguratorul RCA(in cazul ,datele prezentate in topic).
ART. 39
(1) În cazul în care pentru recuperarea pagubei materiale persoana păgubită se adresează asigurătorului său de bunuri, constatarea avariilor, soluţiile tehnologice adoptate, evaluarea şi stabilirea despăgubirilor sunt opozabile asigurătorului RCA al persoanei vinovate.
(2) În situaţia respectării prevederilor alin. (1), asigurătorul de bunuri al persoanei păgubite recuperează despăgubirea plătită de la asigurătorul RCA al persoanei vinovate fără ca asigurătorul RCA să fie îndreptăţit să respingă o astfel de cerere.
Răspuns la discuția Reparatie pe polita RCA
Daca devizul este de 6053 euro normal trebuia sa va incadreze la dauna totala,dar daca ei vor sa faca reparatie...sa o faca..insa devizul(reparatia) este de 6053 euro deci vor trebui sa plateasca aceasta suma- in cazul in care masina nu se incadreaza la dauna totala ei trebuie sa va repare masina conform devizului facut de catre un service autorizat.Deci clar exista o neconcordanta intre ce au considerat cei de la asigurari ca trebuie reparat si ce scrie pe devizul facut la service.Doar in urmatoarele cazuri pot sa va dea o suma mai mica:
1.ei considera ca unele daune nu au fost rezultate in urma acidentului ci erau deja;
2. reparati masina in regie proprie si atunci ei va dau o suma mai mica
3. au considerat dauna totala si v-au facut un calcul nereal
4.daca daunele din devizul de la service coincid cu cele de la ei atunci poate au pus niste preturi mult mai mici la piese(piesele trebuie sa fie originale-sa nu va lasati pacalit) sau au considerat ca unele pot fi reparate si nu inlocuite(vezi art50)
(3) Cuantumul pagubei la vehicule este egal cu costul reparaţiilor părţilor componente sau ale pieselor avariate ori cu costul de înlocuire a acestora, inclusiv cheltuielile pentru materiale, precum şi cele de demontare şi montare, aferente reparaţiilor şi înlocuirilor necesare ca urmare a pagubelor produse prin respectivul accident de vehicul, stabilite la preţurile practicate de unităţile de specialitate, la care se adaugă cheltuielile de transport ale vehiculului, precum şi cele efectuate pentru limitarea pagubelor, dovedite cu documente justificative, menţionate la art. 55. Prin unităţi de specialitate se înţelege persoanele juridice legal autorizate, care au în obiectul lor de activitate comercializarea de vehicule, părţi componente, piese înlocuitoare şi a materialelor pentru acestea, cu excepţia celor în regim de consignaţie, şi/sau executarea de lucrări de întreţinere şi reparaţie la vehicule.
(4) La avarierea unui ansamblu sau subansamblu se ia în considerare înlocuirea numai a părţilor componente sau a pieselor care au fost avariate.
(5) Prin părţi componente sau piese care necesită înlocuirea se înţelege numai cele a căror reparare sau folosire, chiar reparate, nu mai este posibilă din punct de vedere tehnic datorită gradului de avariere a acestora ori, cu toate că repararea este posibilă, costul de reparaţie, inclusiv cheltuielile pentru materiale, precum şi cele de demontare şi montare aferente depăşesc valoarea de nou a părţii componente sau a piesei respective, inclusiv cheltuielile pentru materiale, precum şi cele de demontare şi montare aferente.
(6) Se consideră că a fost necesară revopsirea integrală a vehiculului atunci când părţile avariate din cauza accidentului reprezintă minimum 50% din suprafaţa totală exterioară a vehicului respectiv.
(7) Preţurile părţilor componente, ale pieselor înlocuitoare noi şi ale materialelor sunt cele practicate de unităţile de specialitate.

Răspuns la discuția daune accident auto
Atata timp cat din relatarile persoanei care a scris topicul rezulta ca dupa doua luni "persoana vatamata" s-a gandit sa sune si sa ceara bani, imi permit sa fiu suspicioasa.Eu nu zic ca nu e o trauma sa treci printr-un accident,si prietenul meu a trecut printr-un accident dauna totala dar despagubirile se fac de catre societatea de asigurare iar daca societatea de asigurare nu stabileste corect valoarea despagubirii aceasta poate fii data in judecata.