Multumesc Domnule Tudor Valeriu pt raspuns am inteles ce ramane de facut sa mergem sa umblam la casa de pensii pt a putea intra in drepturile ce i se cuvin dupa parintii
Multumesc pt ca a-ti raspuns intrebari mele din ce am citit mai sus inteleg ca fratele meu ar putea beneficia si de pensie de urmas dupa parintii
Mai vreau sa va intreb inca ceva aceasta lege 448/2006 cu care sa incheiat acest certificat de handicap este indemnizatie de handicap? sau pensie de handicap?
Pt ca din cate am mai citit de pe forum stiu ca o persoana nu poate beneficia de 2 pensii ci doar de una adica care este mai convenabila?
Dar in cazul in care este doar o indemnizatie va putea avea si pensie
Va multumesc si astept sa ma lamuriti si cu acest lucru
Va rog sa ma ajutati am un frate cu un certificat de incadrare in grad de handicap constituit in temeiul legii 448/2006 cu grad de handicap accentuat, cod boala H 90, cod handicap 3, valabilitate permanent.
Parintii mei au decedat tatal meu a decedat in 1989 avea pensie la limita de varsta iar mama a beneficiat de pensie de urmas dupa tata pana in 2008 cand a decedat si ea ma intereseaza daca fratele meu poate beneficia pe langa cei 180 lei care ii revin dupa certificatul de handicap mentionat si dupa o pensie de urmas dupa parintii
Va multumesc din suflet si astept un raspuns
Multumesc mult de tot domnului elis pt ajutor si poate am uitat sa mentionez ca tata a avut pensie la limita de varsta si ani lucrati 30 ani au fost casatoriti parinti mei timp de 27 de ani mama are o vechime in munca de 23 de ani si are 58 de ani si 4 luni de aceea apelez la dvs sa ma sfatuiti daca mama are dreptul sa iasa in pensie de urmas dupa tata dar daca isi baga lichidarea la zi de la scoala generala de unde lucreaza sa se incadreze ca varsta fara a mai fi necesar sa astepte sa implineasca varsta pt a putea iesi in pensia ei de drept pe urma sa opteze pt cea de urmas
Eu sa ma refer pt lichidarea la zi fara a mai fi necesar o asa zisa pensie de boala care sa o ajute sa numai mearga la lucru pana la obt pensiei de urmas deci sa sara peste etapa de pensie de boala si sa renunte la servici si in cele din urma sa ia direct pensia de urmas de la varsta aceasta de 58 de ani si 4 luni. Va rog sa ma scuzati ca insist atat de mult dar nu am de la cine sa primesc niste informati clare care sa ne ajute. SI va rog inca odata sa ma iertati ca am scris atat de mult :) Multumesc mult pt ajutor
Va rog sa ma ajutati pt o problema in legatura cu pensia de urmas
Tatal meu a decedat in 2007 in februarie la varsta de 59 de ani avea o pensie de 820 de lei,
mama lucreaza la o scoala generala ca ingrijitor curatenie are 58 de ani si 5 luni poate sa iasa in pensie de urmas dupa tata fara sa mai lucreze si sa nu isi faca pensie de boala pana la implinirea varstei limita de varsta de 60 ani sa iasa in pensie de urmas Va rog sa ma ajutati cu un raspuns si cum ar trebui mama sa procedeze in cazul in care se poate.