daca nu se ia prima in calcul, a 15-a zi calendaristica ar fi, cum a spus si 2007_roxi, data de 3.02.
Nici o solutie sa mai pot depune maine, invocand ceva?
In incheirea sedintei, instanta a dispus (redau exact): Admite cererea de amanare a judecarii cauzei formulata de intimatul-contravenient; Dispune citarea petentului; Stabileste termen la data 02.03.2009
va multumesc foarte mult tuturor, in special dnei consilier "monya". Sfatul m-ar ajuta sa construiesc o plangere solida. Ar mai fi posibil, PRACTIC, sa depun maine dimineata? Sedinta de instanta a fost pe 19.01.2009. !?!
Vazand ca mai multa lume a primit raspunsuri pe acest site, sper sa ma poata ajuta si pe mine cineva cu un sfat, pe ultima suta de metri.
In vara anului trecut, am fost acostat in parcare de un grup de tineri cu care am avut o altercatie. Asta se intampla in luna iulie 2008. Ca urmare a acestei altercatii, am fost toti invitati la sectia de politie sa dam declaratii. Acolo se pare ca mi s-a intocmit proces verbal contraventional de 200RON, pe care nu l-am semnat, si care nu mi-a fost niciodata trimis acasa pentru a plati sau contesta amenda.
La 25 Noiembrie 2008 mi s-a emis o citatie de chemare in judecata si am aflat atunci ca politia cerea re-examinarea sanctiunii contraventionale, si transformarea acesteia in munca in folosul comunitatii. Studiind dosarul, am vazut ca politia sustine ca m-a informat printr-o recomandata, care nu avea nici o semnatura de primire. evident, pentru ca nu am primit-o niciodata.
M-am prezentat in instanta la data de 19 ianuarie 2009 si am incercat sa explic judecatoarei ca nu am fost instiintat in termenul legal de 30 zile de aceasta amenda, si, prin urmare, aceasta trebuie sa se prescrie.
Dumneaei mi-a spus ca nu poate sa faca nimic decat sa-mi recomande ori sa platesc amenda, ori sa fac o plangere in termen de 15 zile de la data prezentarii in instanta.
cum ar trebui sa formulez plangerea asta ca sa nu fie respinsa sau mai stiu eu ce? am vreo sansa de izbanda?