avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Amenda nu a venit, dar citatia da
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Amenda nu a venit, dar citatia da

Vazand ca mai multa lume a primit raspunsuri pe acest site, sper sa ma poata ajuta si pe mine cineva cu un sfat, pe ultima suta de metri.

In vara anului trecut, am fost acostat in parcare de un grup de tineri cu care am avut o altercatie. Asta se intampla in luna iulie 2008. Ca urmare a acestei altercatii, am fost toti invitati la sectia de politie sa dam declaratii. Acolo se pare ca mi s-a intocmit proces verbal contraventional de 200RON, pe care nu l-am semnat, si care nu mi-a fost niciodata trimis acasa pentru a plati sau contesta amenda.

La 25 Noiembrie 2008 mi s-a emis o citatie de chemare in judecata si am aflat atunci ca politia cerea re-examinarea sanctiunii contraventionale, si transformarea acesteia in munca in folosul comunitatii. Studiind dosarul, am vazut ca politia sustine ca m-a informat printr-o recomandata, care nu avea nici o semnatura de primire. evident, pentru ca nu am primit-o niciodata.

M-am prezentat in instanta la data de 19 ianuarie 2009 si am incercat sa explic judecatoarei ca nu am fost instiintat in termenul legal de 30 zile de aceasta amenda, si, prin urmare, aceasta trebuie sa se prescrie.

Dumneaei mi-a spus ca nu poate sa faca nimic decat sa-mi recomande ori sa platesc amenda, ori sa fac o plangere in termen de 15 zile de la data prezentarii in instanta.

cum ar trebui sa formulez plangerea asta ca sa nu fie respinsa sau mai stiu eu ce? am vreo sansa de izbanda?

multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Simplu_cetatean , utilizator 17:10, 4 Februarie 2009
va puteti formula plangerea in baza ordonantei de urgenta nr.2/2001- pe motiv de nulitate.
cititi cu atentie ordonanta si veti gasi raspunsul.
Art. 16. - (1) Procesul-verbal de constatare a contravenţiei va cuprinde în mod obligatoriu: data şi locul unde este încheiat; numele, prenumele, calitatea şi instituţia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupaţia şi locul de muncă ale contravenientului; descrierea faptei contravenţionale cu indicarea datei, orei şi locului în care a fost săvârşită, precum şi arătarea tuturor împrejurărilor ce pot servi la aprecierea gravităţii faptei şi la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileşte şi se sancţionează contravenţia; indicarea societăţii de asigurări, în situaţia în care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulaţie; posibilitatea achitării în termen de 48 de ore a jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, dacă acesta prevede o asemenea posibilitate; termenul de exercitare a căii de atac şi organul la care se depune plângerea.
Art. 17. - Lipsa menţiunilor privind numele, prenumele şi calitatea agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constată şi din oficiu.

Art. 19. - (1) Procesul-verbal se semnează pe fiecare pagină de agentul constatator şi de contravenient. În cazul în care contravenientul nu se află de faţă, refuză sau nu poate să semneze, agentul constatator va face menţiune despre aceste împrejurări, care trebuie să fie confirmate de cel puţin un martor. În acest caz procesul-verbal va cuprinde şi datele personale din actul de identitate al martorului şi semnătura acestuia.- vedeti daca pe procesul verbal se regasesc aceste insemnari, daca nu ,..........cereti nulitatea.....

dupa cum prezentati dvs situatia aveti sanse mari de castig. trebuie doar sa fiti atent
bafta multa
Daca ati fost in instanta pe data de 19.01.2009 si v-a zis judecatoarea sa faceti plangere in 15 zile, daca nu ati facut acest lucru pana pe data de 03.02.2009 , ati pierdut acest drept.
nu este vorba de 15 zile lucratoare?
NU E VORBA DE 15 ZILE LUCRATOARE CI CALENDARISTICE, DAR ATENTIE PRIMA ZI SI ULTIMA NU SE IA IN CALCUL. EX DACA ATI PRIMIT PE 12 ALE LUNII TERMENUL INCEPE SA CRGA DE PE 13 SI SEB TERMINA PE 28A LUNII
va multumesc foarte mult tuturor, in special dnei consilier "monya". Sfatul m-ar ajuta sa construiesc o plangere solida. Ar mai fi posibil, PRACTIC, sa depun maine dimineata? Sedinta de instanta a fost pe 19.01.2009. !?!

Alte discuții în legătură

Daca intr un proces verbal amenda curculatie nu e mentionat numarul ... ioneludrea ioneludrea Daca intr un proces verbal amenda curculatie nu e mentionat numarul de inmatriculare al masinii acesta poate fi contestat? Daca da trebuie platita amenda pana ... (vezi toată discuția)
Validitate proces verbal Ghita_Ion Ghita_Ion hello. m-a oprit politia azi si a vrut sa imi dea amenda ca nu aveam actele si ca nu purtam centura. I-am convins sa imi dea doar pt centura. Neavand actele ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda Stamate511 Stamate511 Pot face contestație la o amendă pt ca am avut altfel de declaratie pe propria răspundere (vezi toată discuția)