avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Daca intr un proces verbal amenda curculatie nu e ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Daca intr un proces verbal amenda curculatie nu e mentionat numarul ...

Daca intr un proces verbal amenda curculatie nu e mentionat numarul de inmatriculare al masinii acesta poate fi contestat? Daca da trebuie platita amenda pana la judecarea contestatiei?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:58, 19 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depuneți plîngere contravențională prin care solicitați anularea procesului verbal de contravenție motivând lisa numărului de înmatriculare.
Vă recomand să plătiți amenda pentru că aveți posibiitatea de a plăti jumătate din minim. Dacă nu vi se admite contestația nu mai aveți posibilitatea plății a jumătate din cuantumul amenzii.
ing. Ioan Ciobanu
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Lipsa numarului de inamtriculare nu e caz de nulitate, conform OG2/2001.
[ link extern ]
Articolul 16
(1) Procesul-verbal de constatare a contravenției va cuprinde în mod obligatoriu: data și locul unde este încheiat; numele, prenumele, calitatea și instituția din care face parte agentul constatator; numele, prenumele, domiciliul și codul numeric personal ale contravenientului, descrierea faptei contravenționale cu indicarea datei, orei și locului în care a fost săvârșită, precum și arătarea împrejurărilor care pot servi la aprecierea gravității faptei și la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabilește și se sancționează contravenția; indicarea societății de asigurări, în situația în care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulație; posibilitatea achitării, în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, a jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ; termenul de exercitare a căii de atac și instanța la care se depune plângerea.

Articolul 17
Lipsa uneia dintre mențiunile privind numele și prenumele agentului constatator, numele și prenumele contravenientului, codul numeric personal pentru persoanele care au atribuit un asemenea cod, iar, în cazul persoanei juridice, lipsa denumirii și a sediului acesteia, a faptei săvârșite și a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constată și din oficiu.

Nici in regulamentul de aplicare a codului rutier nu apare aceasta obligatie:
[ link extern ]
Articolul 180
(1) În cazul în care constata încălcări ale normelor rutiere, agentul constatator incheie un proces-verbal de constatare a contraventiei, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 1A, care va cuprinde în mod obligatoriu: data, ora şi locul unde este incheiat; gradul profesional, numele şi prenumele agentului constatator, unitatea din care acesta face parte; numele, prenumele, codul numeric personal, domiciliul sau reşedinţa contravenientului, numărul şi seria actului de identitate ori, în cazul cetatenilor straini, al persoanelor fără cetatenie sau al cetatenilor români cu domiciliul în strainatate, seria şi numărul pasaportului ori ale altui document de trecere a frontierei de stat, data eliberarii acestuia şi statul emitent; descrierea faptei contraventionale, cu indicarea datei, orei şi locului în care a fost savarsita, precum şi aratarea tuturor imprejurarilor ce pot servi la aprecierea gravitatii faptei şi la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileste şi se sancţionează contraventia; numărul punctelor-amenda aplicate şi valoarea acestora, posibilitatea achitarii de către persoana fizica, în termen de cel mult două zile lucratoare, a jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, sancţiunea contraventionala complementara aplicata şi/sau măsura tehnico-administrativa dispusa; indicarea societatii de asigurări, în situaţia în care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale; termenul de exercitare a caii de atac, semnatura agentului constatator şi unitatea de politie la care se depune plangerea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atac amenda legea 203/1994 andrei2233 andrei2233 cum se poate ataca un proces verbal pe baza legii 203/1994? un punct slab pe care l-am gasit ar fi ca amenda nu are semnatura agentului constator pe verso,nici ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda Stamate511 Stamate511 Pot face contestație la o amendă pt ca am avut altfel de declaratie pe propria răspundere (vezi toată discuția)
Continutul pv conform ognr. 2/2001 stanescucristiana stanescucristiana n cazul unui proces verbal contraventional, agentul care intocmeste pv trebuie sa inscre toate datele personale ( cnp, data nasterii, adresa) ale martorului ... (vezi toată discuția)