avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Atac amenda legea 203/1994
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Atac amenda legea 203/1994

cum se poate ataca un proces verbal pe baza legii 203/1994? un punct slab pe care l-am gasit ar fi ca amenda nu are semnatura agentului constator pe verso,nici vreo stampila.
Ultima modificare: Vineri, 22 August 2014
andrei2233, utilizator
Orice proces verbal de constatare a contraventiei poate fi contestat in conditiile legii. Analizati OG2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor.

Articolul 16
(1)Procesul-verbal de constatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu: data si locul unde este incheiat; numele, prenumele, calitatea si institutia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupatia si locul de munca ale contravenientului; descrierea faptei contraventionale cu indicarea datei, orei si locului in care a fost savarsita, precum si aratarea tuturor imprejurarilor ce pot servi la aprecierea gravitatii faptei si la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileste si se sanctioneaza contraventia; indicarea societatii de asigurari, in situatia in care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulatie; posibilitatea achitarii in termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, daca acesta prevede o asemenea posibilitate; termenul de exercitare a caii de atac si organul la care se depune plangerea.
(11)In cazul contravenientilor cetateni straini, persoane fara cetatenie sau cetateni romani cu domiciliul in strainatate, in procesul-verbal vor fi cuprinse si urmatoarele date: seria si numarul pasaportului ori ale altui document de trecere a frontierei de stat, data eliberarii acestuia si statul emitent.
(5)In cazul in care contravenientul este minor procesul-verbal va cuprinde si numele, prenumele si domiciliul parintilor sau ale altor reprezentanti ori ocrotitori legali ai acestuia.
(6)In situatia in care contravenientul este persoana juridica in procesul-verbal se vor face mentiuni cu privire la denumirea, sediul, numarul de inmatriculare in registrul comertului si codul fiscal ale acesteia, precum si datele de identificare a persoanei care o reprezinta.
(7)In momentul incheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat sa aduca la cunostinta contravenientului dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul actului de constatare. Obiectiunile sunt consemnate distinct in procesul-verbal la rubrica "Alte mentiuni", sub sanctiunea nulitatii procesului-verbal.

Articolul 17
Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata si din oficiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare amenda Stamate511 Stamate511 Pot face contestație la o amendă pt ca am avut altfel de declaratie pe propria răspundere (vezi toată discuția)
Continutul pv conform ognr. 2/2001 stanescucristiana stanescucristiana n cazul unui proces verbal contraventional, agentul care intocmeste pv trebuie sa inscre toate datele personale ( cnp, data nasterii, adresa) ale martorului ... (vezi toată discuția)
Intocmirea procesului verbal de contraventie ciprian1980 ciprian1980 Va rog sa-mi raspundeti daca pot considera nul un proces verbal care nu contine ocupatia si locul de munca al contravenientului, dar care nici nu are ... (vezi toată discuția)