avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Activitate derky

Activitate derky

Răspuns la discuția violenta domestica
Da, bine, poate sa divorteze... insa nu stiu daca exista dovezi clare care s-ar putea folosi impotriva lui pt inceperea unui proces (?). Exista martori care au vazut fata mamei dupa ce aceasta a fost batuta, exista certificatul medico-legal. Sora mea a fost de fata, insa nu stiu daca se poate lua vreo declaratie unui copil de 6 ani.
Ce ma ingrijoreaza pe mine e faptul ca mama e blocata momentan... Toate actele si obiecte personale, bani sunt la el. Daca s-ar duce sa le ia, sunt sigura ca nu s-ar mai intoarce inapoi.
Nu stiu, poate aberez... insa as vrea sa stiu daca politia ar putea sa o insoteasca pe aceasta sa-si recapete lucrurile personale. Vorbesc de politia capitalei, pentru ca o parte din politistii din giurgiu il cunosc pe tip, si i-ar putea face mai mult rau decat bine mamei.
Credeti ca politia ar putea ajuta? Exista vreun demers in situatia asta?
Mama ar putea sa mearga si cu altcineva sa le ia, insa cum am mai scris... nebunu-i nebun, si n-as vrea sa se produca alte conflicte...
Răspuns la discuția violenta domestica
Buna ziua!
As vrea sa cer un sfat privitor la violenta in "familie". O sa scriu aici toate detaliile si sper ca o sa aveti rabdarea sa cititi.
O sa incep prin a scrie ca nu sunt eu victima violentei si amenintarilor, ci mama mea. Aceasta e supusa de mai mult timp la niste amenintari absurde, ultima data fiind amenintata cu pistolul de catre sotului ei.
S-au casatorit anul trecut (prin octombrie 2008), mutandu-se imediat in casa detinuta de sot, impreuna cu sora mea mai mica (6 ani). Mentionez ca proprietatea in care locuiau nu se afla in Bucuresti, deci era departe de ochii nostri (a copiilor). La scurt timp dupa casatorie (aproximativ 3 saptamani- 1 luna) mama a fost grav batuta intr-o noapte, sub ochii surorii mele mai mici, motivatia lui fiind una absurda (mama nu-i daduse cutit pt friptura la cina)... A doua zi sora mea mai mare s-a dus cu masina si le-a luat in Bucuresti, sotul mamei nefiind acasa. S-a dus la IML, unde si-a facut certificatul medico-legal (insa nu l-a mai luat, intre timp impacandu-se cu agresorul).
Cateva zile in urma a fugit iar, ducandu-se la niste cunoscuti in alta localitate.
Mi-a relatat ingrozita cum sotul ei o ameninta in fiecare zi, si cum i-a ascuns toate actele ei si a surorii mele (ca sa nu poata fugi).
Despre acest barbat pot spune ca e bolnav psihic... Trecutul lui nu foarte roz ( ultima lui sotie a murit, accident sau crima, nu stiu sigur).
Deasemenea, ceva ciudat i s-a intamplat si surorii mele (mai mari) in urma cu cateva saptamani. A fost pe la ei in vizita iar in timpul mesei, sotul mamei i-a parcat masina in alta parte ("parcarea" durand aproximativ 30 minute, cat au stat la masa). La plecare, mergand pe autostrada, s-au auzit niste zgomote ciudate la masina. In urma controlului s-a descoperit ca o roata de la masina era desurubata... Bineinteles ca nu existau dovezi cum ca el ar fi implicat in asa ceva, asa ca "coincidenta" a fost uitata.
Nu-l vreau pe acest om in preajma mamei mele, mai ales ca decurge la tot felul de amenintari si santajuri pentru a o aduce inapoi.
As vrea sa va intreb daca exista vreo metoda sa-l tin departe de ea, o interdictie ceva... orice... Vreau un sfat.