avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Activitate nazdravanii12costin@yahoo.com

Activitate nazdravanii12costin@yahoo.com

Va salut. Am 46 de ani, lucrez pe PC din 1990. Acum lucrez (de mai multi ani) la o institutie de stat pe o statie de lucru PC cu monitor CRT de 17". Sarcina mea este sa lucrez cel mai mult grafica. Durata serviciului este de 8 ore sau mai mult (10 sau chiar 12 -bineinteles depasirile fiind neplatite) zilnic.
Este vreo baza legala care ar putea obliga angajatorul sa ne dea si putin ragaz (de "refresh") la ochi? B-)In ultima perioada am inceput sa nu mai vad chiar asa de bine, fapt pentru care am fost la un consult de specialitate oftalmologica la Centrul Medical pentru Aeronautica, din cadrul Spitalului Militar, unde, dupa verificarile de rigoare am constatat ca am -1 la ochiul stang, +1 la ochiul drept si degenerare maculara pe fundul de ochi la stangul. :O
M-am interesat, cele doua perechi de ochelari (de apropiere/departare) m-ar costa vre-o 8 mil. :sorry:Sunt asigurat la casa de asigurari de sanatate. Doresc sa stiu daca angajatorul ar avea vre-o obligatie in acest sens (mai precis, daca i-mi poate deconta pretul ochelarilor, ca operatia pe ochi oricum o deconteza casa de asigurari?-cred).
Hotararea 1028 din 2006 nu cred ca ma ajuta de loc.:(Art. 14 Daca rezultatele examenului prevazut la art. 12 sau ale examenului la care face referire art. 13 arata ca este necesar si daca nu se pot utiliza dispozitive normale de corectie, lucratorilor trebuie sa li se furnizeze dispozitive de corectie speciale, care sa corespunda activitatii respective. Art. 15 Masurile luate potrivit art. 12-14 nu trebuie sa implice in nici un caz costuri financiare pentru lucratori. Art. 16 Protectia ochilor si a vederii lucratorilor poate fi asigurata din punctul de vedere al costurilor in cadrul sistemului national de sanatate, in conformitate cu legislatia in vigoare."
Multumesc de orice sfat mi-ati putea da.:)