avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1151 soluții astăzi
Forum Activitate andrada16

Activitate andrada16

Răspuns la discuția Legea 304/2008
la clinica mea nu se acorda acest spor pe motiv ca nu ezista metodologia de aplicare
cea anterioara (ordinul 1068 prin care se reglementeaza aplicarea ordonantei 17/2008) nu pare sa fie buna pt conducerea spitalului pe motiv ca specialitatea mea este adaugata doar in legea 304, nefiind mentionata in ordonanta 17 si deci nici in ordinul 1068
nu pot combate acest "motiv" pt simplul fapt ca nu am nimic scris/publicat care sa confirme ca se poate "extinde" acea reglementare si la specialitatile medico-chirurgicala adaugate ulteior

daca cineva ma poate ajuta cu un sfat, o lege/specificatie scrisa si publicata cu care sa merg in mana la conducerea spitalului

Cu multumiri
Răspuns la discuția sanatate-legea 304/dec 2008
multumesc mult de raspuns
banuiam ca trebuie asteptat un nou ordin pt reglementarea modului de acordare a acestor sporuri
deja pt categoriile care primesc este stabilit cuantumul de 75% insa stim si ca spitalul va cauta orice mod de a scapa de la plata drepturilor motiv pt care vrem sa fim informati pt momentul in care primim refuzul si sa actionam in instanta
deocamdata vom mai astepta, poate apare noua reglementare
ramane de vazut cat intarzie
pe scurt, s-a adoptat o lege, legea 304/dec 2008 care vine ca o completare a ordonantei 17/01.02.2008 cu privire la categoriile care beneficiaza de spor pt conditii deosebit de periculoase
am facut cerere pt acordarea acestui spor (sunt pe specialitate chirurgicala care inainte nu beneficia de acest spor), raspunsul juristei a fost neutru dupa ce am avut raspuns pt toate obiectiile si "interpretarile" pe care a incercat sa le dea acestei legi, acum insa spune ca nu s-a publicat metodologia de aplicare a noii legi
asteptam raspunsul oficial, in scris
daca raspunsul e nefavorabil actionam in instanta dar am prefera sa evitam asta sau macar sa fim bine pregatiti
intrebarea e daca trebuie asteptata o publicare a unei alte metodologii in conditiile in care la ordonanta 17 a aparut ordinul 1064/28 mai 2008 cu metodologia de aplicare a ordonantei, iar legea 304 este doar o completare a acesteia

adica la fiecare completare a unei legi se asteapta inca 2-3 luni pt a se emite o noua metodologie???