pe scurt, s-a adoptat o lege, legea 304/dec 2008 care vine ca o completare a ordonantei 17/01.02.2008 cu privire la categoriile care beneficiaza de spor pt conditii deosebit de periculoase
am facut cerere pt acordarea acestui spor (sunt pe specialitate chirurgicala care inainte nu beneficia de acest spor), raspunsul juristei a fost neutru dupa ce am avut raspuns pt toate obiectiile si "interpretarile" pe care a incercat sa le dea acestei legi, acum insa spune ca nu s-a publicat metodologia de aplicare a noii legi
asteptam raspunsul oficial, in scris
daca raspunsul e nefavorabil actionam in instanta dar am prefera sa evitam asta sau macar sa fim bine pregatiti
intrebarea e daca trebuie asteptata o publicare a unei alte metodologii in conditiile in care la ordonanta 17 a aparut ordinul 1064/28 mai 2008 cu metodologia de aplicare a ordonantei, iar legea 304 este doar o completare a acesteia
adica la fiecare completare a unei legi se asteapta inca 2-3 luni pt a se emite o noua metodologie???
Legea 304/2008 aproba Ordonanta Guvernului nr.17/2008 pentru modificarea si completarea OUG nr.115/2004 . Prin aceasta lege se modifica alin.1 litera"e" la art.13 din OUG 115/2004, unde se include in categpria sporurilor de 50-100% si medicii de specialitate chirurgicala . Ramane insa nemodificabil alin.3 al aceluiasi articol al OUG.115/2004 unde se precizeaza ca " marimea concreta a sporurilor prevazute la alin (1) , precum si conditiile de acordare a acestora se stabilesc prin regulament aprobat prin ordin al ministerului sanatatii ..."
In acest sens , de fiecare data cand s-au stabilit diferite sporuri prin acte normative , Ministerul Sanatatii a completat Ordinul nr.721/2005 prin care s-a aprobat regulemantul de acordare a sporurilor .
Si de aceasta data , MS trebuie sa revina cu modificarea acestui ordin si abia dupa aceea unitatea sanitara poate dispune acordarea acestor sporuri " cu incadrarea in cheltuielile de personal aprobate prin bugetul de venituri si cheltuieli .
Dvs.puteti actiona in instanta Ministerul Sanatatii care nu s-a preocupat de emiterea completarii la ordinul mai sus mentionat , sau sa sesizati sindicatul pentru a purta discutii cu MS .
multumesc mult de raspuns
banuiam ca trebuie asteptat un nou ordin pt reglementarea modului de acordare a acestor sporuri
deja pt categoriile care primesc este stabilit cuantumul de 75% insa stim si ca spitalul va cauta orice mod de a scapa de la plata drepturilor motiv pt care vrem sa fim informati pt momentul in care primim refuzul si sa actionam in instanta
deocamdata vom mai astepta, poate apare noua reglementare
ramane de vazut cat intarzie
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Legea 304/2008
atlantiana
Am aflat de curand de existenta Legii 304/2008 (M.Of. nr.848/17 decembrie 2008) si am citit-o. Am vazut ca prevede un spor de incordare psihica de 25% pentru ... (vezi toată discuția)