avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sporuri aplicabile medicilor rezidenti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sporuri aplicabile medicilor rezidenti

Conform legii (?) Nr. 370, din 4 iunie 2010 privin acordarea de sporuri cadrelor medicale se acorda spor de 50% din totalul orelor petrecute in blocul operator medicilor de specialitate chirurgicala. Intrebarea mea este daca medicii rezidenti de pe specialitatile chirurgicale pot beneficia de aceste sporuri si care ar fi conditiile de aplicabilitate ale legii. Vin cu aceasta intrebare deoarece unele spitale acorda aceste sporuri atat medicilor specialisti de specialitate chirurgicala, cat si medicilor rezidenti de pe specialitattile chirurgicale, altele doar medicilor specialisti de pe specialitatile chirurgicale, iar altele deloc.

Mentionez ca sunt medic rezident cu contract pe perioada nedeterminata cu Spitalul Panciu, incadrat conform contractului individual de munca ca si medic rezident specialitate chirurgie generala.


Sotia mea care este medic rezident pe medicina de familie, in cazul in care efectueaza stagiile de pregatire pe specialitatile chirurgicale beneficiaza de acest spor daca petrece timp in blocul operator?

Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 2 Iulie 2010
FELICSMED, utilizator
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 11:47, 17 Ianuarie 2012
X-(Nu pot sa cred ca nimeni nu stie despre ce anume este vorba... Drept sa spun ma asteptam la un alt feedback din partea dvs!#-o
Este o mare problema aici .
Conform Ordinului MS nr.547/26.05.2010 prin care se aproba Regulamentul de acordare a sporurilor in unitatile sanitare , la art.14 alin.3 se prevede printre altele ca sporul acordat medicilor in specialitatile chirurgicale pentru timpul petrecut in blocul operator in anul 2010 se acoda intr-un cuantum care sa nu depaseasca suma acordata in luna decembrie 2009 . In luna decembrie 2009 s-a acordat un spor de 7% conform ordinullui MS 721/2005 care nu a mai fost modificat de MS chiar daca fusese emisa o modificare legislativa .
Pot sa va spun ca la noi la spital medicii chirurgi ne-au actionat in instanta si au pierdut procesul .
Acum desi este o neconcordanta in Ordinul 547/2010 , in anul 2010 nu se poate acorda acest spor de 50% proportional cu timpul petrecut in blocul operator .
In alta ordine de idei , daca medicul specialist va primi acerst spor , mi se pare normal sa primeasca si medicul rezident din specialitatile chirurgicale ( mai putin medicul rezident medicina de familie ) .
MEDICII REZIDENTI PE POST AU SPORUL POSTULUI SAU SPORUL STAGIULUI PE CARE IL EFECTUEAZA?
Corect este sa se acorde sporurile din fiecare stagiu efectuat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru medicii de specialitate chirurgicala sporurile se acorda conform legii 284/2010 anexa iii, cap.2, art.7, lit.b ori conform ord. 547/2010, anexa 2, e, pct. 12? Beniamini Beniamini Medicii chirurgi au dreptul la spor de 50%pe toata perioada cat lucreaza numai pentru ca sunt medici de specialitate chirurgicala (Legea 284/2010)? ori ei ... (vezi toată discuția)
Spor medic rezident NonameT2017 NonameT2017 Buna ziua, sunt medic rezident anul 1 specialitatea chirurgie generală. Care sunt sporurile de care beneficiez in aceste condiții? Exista spor care se acorda ... (vezi toată discuția)
Spor de toxicitate taga taga in cadrul laboratoarelor de analize medicale care lege este aplicabila pentru sporul de toxicitate? (vezi toată discuția)