avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Activitate anielasima

Activitate anielasima

Va multumesc pentru raspunsuri!
Cu deosebita consideratie, A. Sima
Va multumesc pentru raspuns.
Scuzati-mi insistenta, dar cum am certitudinea ca aceasta datorie e prescrisa? ( nu intelegeti ca pun la indoiala cunostintele Dvs. in domeniul juridic)- e pt linistea mea si a tatalui.
Nu s-a facut nicio plata din suma restanta. Mentionez ca de la 2800ron, acum s-a ajuns la 3115 ron de plata.
Buna, ziua! Ma numar printre cei care au aceasta problema - firma de recuperare creante pe "urmele" mele (ale tatalui meu mai exact).
Acum 5 ani tatal meu a lucrat la o firma, fiindu-i varsat salariul lunar pe card.La un momenta dat, tatal meu a fost nevoit sa-si scoata o suma de bani, mai exact de 3 ori valoarea salariului, iar dupa 2 luni a ramas fara loc de munca. Suma scoasa de pe card nu a mai fost restituita, el ne mai fiind angajat pana acum 6 luni ( in mom. de fata fiind agent paza platit cu 450 lei/luna, bani in mana).
Acum 2 ani si jumatate, a primit o scrisoare de la un cabinet de avocatura prin care i se solicita returnarea sumei de 2800lei(suma scoasa de pe card+dobanzi). Am sunat la nr. de telef. trecut in scrisoare, spunand ca tatal meu nu mai locuieste la aceasta adresa unde a fost trimisa scrisoarea (tata avand buletinul trecut pe adresa mamei mele- parintii mei fiind divortati de peste 11 ani) si ca nu mai stiu nimic de el de cativa ani, le-am explicat chiar si faptul ca tata are adresa trecuta pe adresa mamei dar el nu locuieste acolo, nu este nici in oras si ca nu am cunostinta nici macar de existenta lui sau nu - lucru perfect adevarat pt ca tatal meu, imediat dupa ce a ramas fara acel loc de munca, a plecat din oras, fara sa mai stiu de el de cativa ani.Dupa aceasta discutie, nu am mai primit nimic de la acel cabinet de avocatura (nici telef., nici scris.)
Acum o saptamana, am primit o scrisoare de la o firma de recuperare a creantelor ( nu-i dau numele), pe numele tatalui, in care se specifica cum ca: banca de la care a avut tata cardul de salariu a cedat catre firma Secapital S creanta avuta de tata, "rezultata din contractul de credit din data de 07.11.2005". Noul creditor a imputernicit la randul ei pe societatea recuperatoare (K Intern.) in vederea recuperarii debitului cesionat.In scisoare se mai mentioneaza ca exista dreptul prevazut de art.12-18 din L 677/2001 pe care il putem exercita printr-o cerere scrisa, datata si semnata, trimisa pe adresa firmei recuperatoare.
In scisoare era mentionat un nr. de telef. Am sunat la acest nr. si i-am spus persoanei care a raspuns, aceleasi lucruri pe care le-am spus si celor dinaintea lor( tata nu mai locuieste la adresa unde au trimis ei datele, ca nu mai stiu nimic de el de cativa ani, ca nu are proprietati..) Respectiva persoana mi-a zis ca totuti sa fac tot posibilul sa incep eu , in calitate de fiica, sa achit datoria tatalui si ca, in cazul in care acesta e decedat, mostenitorii preiau datoria. Lucru care m-a infuriat f. tare, spunandu-i ca abereaza si ca, nu au nicvi un drept sa actioneze sub aceasta forma si ca nu au decat sa il dea in judecata si sa-l gaseasca ca oricum eu nu mai stiu nimic de el si nu are nici o proprietate de pe urma caruia ar putea ei sa beneficieze.
Problema nu se termina aici, deoarece, tatal meu, dupa cum am zis mai sus, lucreaza ca agent de paza. In trebarea mea este: in contextul in care el lucreaza ca ag. de paza( contract de munca, diploma eliberata de pol., permis de port arma..etc - specifice posului de munca), prin neplata acestei sume, cum il poate afecta la locul de munca, daca e obligat sa plateasca suma, firmei recuperatoare si la ce pot eu sa ma astept din partea lor, eu avand calitatea de fiica.
Pentru eventualele "nelamuriri" legate de acest caz, va pot detalia si mai mult.
Va multumesc!
Buna ziua! am nevoie urgenta de niste informatii...Vrem sa cumparam prin credit ipotecar de la banca o mansarda, deja construita in 2008. In urma verificarii actelor de catre banca, au cerut la dosar un act de dezmembrare si apartamentare a mansardei.Din punct de vedere financiar, dosarul nostru e aprobat insa nu putem intra in posesia creditului datorita acestui act de dezmembrare pe care il cere banca constructorului.Specific ca apartamentele( mansardele) sunt intabulate..Notarii din Galati spun ca nu pot elibera un act de dezmembrare pe ceva deja intabulat..
Nu stim ce sa facem, nu stim ce inseamna acest act si de ce ne spune firma care detine mansardele ca nu poate obtine acest act de la notar...
Poate imi da-ti niste sfaturi sau ne explicati ce-i cu acest act de dezmembrare si cum putem rezolva situatia ..multumesc, astept raspuns..