avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ACT DEZMEMBRARE APARTAMENT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ACT DEZMEMBRARE APARTAMENT

Buna ziua! am nevoie urgenta de niste informatii...Vrem sa cumparam prin credit ipotecar de la banca o mansarda, deja construita in 2008. In urma verificarii actelor de catre banca, au cerut la dosar un act de dezmembrare si apartamentare a mansardei.Din punct de vedere financiar, dosarul nostru e aprobat insa nu putem intra in posesia creditului datorita acestui act de dezmembrare pe care il cere banca constructorului.Specific ca apartamentele( mansardele) sunt intabulate..Notarii din Galati spun ca nu pot elibera un act de dezmembrare pe ceva deja intabulat..
Nu stim ce sa facem, nu stim ce inseamna acest act si de ce ne spune firma care detine mansardele ca nu poate obtine acest act de la notar...
Poate imi da-ti niste sfaturi sau ne explicati ce-i cu acest act de dezmembrare si cum putem rezolva situatia ..multumesc, astept raspuns..
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 10:35, 9 Februarie 2009
Acest raspuns nu vi-l poate da decat constructorul, respectiv cei de la Cartea Funciara. Cum a fost intabulat acest apartament? A fost intabulat ca apartament distinct sau ca amelioratiune adusa imobilului-bloc din care face parte? daca a fost intabulat ca apartament disticnt in cartea funciara comuna a blocului si are proprie carte funciara individuala- ca apartament, aceasta dezmembrare nu este necesara, pentru ca apartamentul este deja dezmembrat. Banuiesc ca aceasta este si situatia reala. Cititi cu atentie extrasele de carte funciara si veti avea raspunsul. Explicati apoi bancii acest lucru.
Solicitaţi constructorului (vînzătorului) documentaţia pe baza căreia s-a întabulat mansarda. Sigur are un exemplar. Sigur, notarul nu poate elibera o copie, chiar dacă are actul în arhivă. Îl opreşte secretul profesional, care îi permite să elibereze copii, duplicate sau extrase din act doar părţilor sau la solicitarea acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banca vrea sa execute si apartamentele construite peste imobilul ipotecat necsu necsu Am un teren pe care se afla o constructie compusa din 3 apartamente. Acest imobil l-am pus garantie pt un credit bancar. Ulterior am obtinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Intabulare in original la banca? bogdanucom bogdanucom In urma contractului de vanzare -cumparare cu ipoteca de la banca, intabularea in original ramane la banca? (vezi toată discuția)
Extras de carte funciara oliviuganceanu oliviuganceanu Buna ziua,am si eu o intrebare legata de extrasul CF .Detin un apartament la etajul 4 al unui bloc construit in anul 2004 si ma lovesc de urmatoarea ... (vezi toată discuția)