avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare in original la banca?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare in original la banca?

In urma contractului de vanzare -cumparare cu ipoteca de la banca, intabularea in original ramane la banca?
Cel mai recent răspuns: bogdanucom , utilizator 10:38, 2 Octombrie 2009
Intabularea se face la Oficiul de cadastru si Publicitate Imobiliara. Ceea ce aveti dvs, e o dovada(fie extrasul CF fie incheierea de intabulare) a faptului ca inscrierea s-a facut pe numele dvs. De obicei extrasul CF se retine in original. Nu va impiedica nimic sa mergeti la CF sa solicitati unul nou.

Cu stima
av. Gheorghe Alexandru
bogdanucom a scris:

In urma contractului de vanzare -cumparare cu ipoteca de la banca, intabularea in original ramane la banca?

Contractul de vanzare cumparare cu ipoteca in favoarea bancii il veti intocmi oricum la un notar, incheierea de intabulare care, se va emite de biroul de carte funciara, in urma inregistrarii acestei operatiuni in cartea funciara respectiva, se va elibera in trei exemplare, unul bancii, unul dv si unul notarului.
Mie mi-au transmis doar unul pe mail si am inteles ca originalul s-a trimis la banca...pot obtine alt document (o copie valabila, un original)?

Daca imi va trebui, probabil nu se va uita nimeni pe copie.
dupa ce finalizez contractul ipotecar mi se va elibera o noua intabulare?
Nu se elibereaza o noua intabulare pentru ca nu se schimba titularul dreptului de proprietate.
Atat ca in cartea dvs. funciara va aparea mentiunea ca exista o ipoteca pe acest imobil.

Alte discuții în legătură

Cadastru pastrat de banca miha006 miha006 Buna ziua, Sunt in urmatoarea situatie: Am cumparat un apartament cu credit ipotecar de la banca. Cand s-a facut incheierea de intabulare pe numele meu, ... (vezi toată discuția)
Intabulare si cadastru - copii legalizate si utilizarea lor... ContSters227521 ContSters227521 Buna ziua, Am contractul de proprietate dar nu am intabularea si cadastrul (le-am pierdut)... #-o si nu stiu unde si cui sa ma adresez pentru a le obtine... ... (vezi toată discuția)
Adresa radiere ipoteca - acte necesare sivd sivd Buna ziua, Am achitat un credit ipotecar (inceput in 2005). Pentru a-mi elibera adresa de radiere ipoteca, banca mi-a cerut printre altele urmatoarele ... (vezi toată discuția)