Am contractul de proprietate dar nu am intabularea si cadastrul (le-am pierdut)... #-o si nu stiu unde si cui sa ma adresez pentru a le obtine... Trebuie sa merg la notariatul unde s-au incheiat actele... pentru a-mi elibera o copie legalizata... sau... in alta parte?... Copiile legalizate tin locul actelor originale? Pot merge oriunde si pot face orice cu ele?...:(
Puteti cere duplicate de la Cartea Funciara unde a fost intabulat dreptul de proprietate asupra imobilului.
Duplicatele au aceeasi valoare ca originalele.
In locul incheierii de intabulare puteti solicita eliberarea unui extras de carte funciara.
cu contractul de vanzare cumparare va adresati notarului mai intai pentru a va informa care este numarul de CF unde a fost intabulat "dreptul dvs". apoi cu acel numar mergeti la ocpi pentru un extras de CF de informare si tot acolo cu o alta cerere puteti obtine si o copie dupa Planul de amplasament cu nr cadastral.
cu contractul, CF-ul, si "cadastru" (planul) nu puteti face mai mult decat sa verificati corectitudinea inscrisurilor si/sau sa vedeti daca distantele metrice din plan bat cu ce aveti in teren.
in cazul in care doriti sa vindeti/girati/oricealceva cu imobilul respectiv. nu aveti nevoie de originale - va adresati unui notar care (doar acesta) obtine de la ocpi un extras de autentificare. "Cartea Funciara" este un act care se pastreaza la OCPI, "originalul" nu iese din sediu. Statul va garanteaza asta..... teoretic