avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eliberare duplicat dupa Autoriz. Construire, pt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eliberare duplicat dupa Autoriz. Construire, pt succesiune

Buna seara

Sunt in urmatoare situatie:

Ma aflu in curs de dezbatere a unei succesiuni. Printre bunurile ce constituie masa succesorala, se afla si o casa ridicata de defuncta in timpul vietii. Notarul mi-a solicitat o copie legalizata/duplicat dupa autorizatia de construire a casei, pentru dezabaterea succesiunii, specificandu-mi ca, fara ea, nu voi putea intabula niciodata casa pe numele meu.

Dar, eu nu ma aflu in posesia acestei autorizatii decat in copie xerox, deoarece a fost sustrasa din casa defunctei de fostul ei sot imediat dupa deces, impreuna cu alte acte. Ca atare notarul mi-a eliberat o cerere (adresa) catre primaria care a eliberat acel act in 1999, dar cand m-am prezentat cu ea la Primarie, mi s-a spus, in urma verificarilor ca acest act nu mai exista in arhiva pimariei (pierdut / sustras / distrus etc - nu mi s-a dat nicio explicatie, doar ca actul original nu se gaseste in arhiva).

Ce este de facut de aici incolo?
Exista vreo posibilitate de a RECONSTITUI actul respectiv de catre Primarie?
Pot chema primaria in instanta pentru a-i obliga?
Nu au nicio raspundere pentru pierderea actului original? nu ii pot trage la raspundere pentru neglijenta sau ceva de genul asta?
Ce posibilitati legale am de aici incolo, de a obtine acel act? Am doar o copie xerox a lui si cateva schite dupa planul cadastral.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: popvas , utilizator 19:18, 4 Noiembrie 2010
Puteti chema in judecata primaria pentru a obtine o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de autorizatie de construire.B-)
Scuze, nu sunt jurist. E vorba de "obligatia de a face"?
Să înțeleg că imobilul nu a fost întabulat pe numele defunctei?
Sincer sa fiu, nu stiu. Terenul a fost al ei, si ulterior a construit aceasta casa.
Notarul mi-a cerut duplicat dupa autorizatia de constructie doar, spunand ca eu nu voi putea intabula pe numele meu imobilul. Pentru teren mi-a acceptat copiile xerox.
Aici e vorba de o sentinta judecatoareasca definitiva si irevocabila prin care mi s-a recunoscut calitatea de mostenitor.
Cu ea m-am prezentat la notar si din toate actele din dosar mi-a cerut doar autorizatia asta in original / duplicat.
Dacă imobilul a fost întabulat pe numele defunctei ar trebui să aveți, sau mă rog să căutați prin acte o încheiere de întabulare în acest sens și în baza încheierii să solicitați un extras de carte funciară cu privire la imobil la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Nu pricep care e rostul autorizației în dosarul de moștenire.

Alte discuții în legătură

Cum obtin un duplicat dupa actul de proprietate ddaria_2008 ddaria_2008 Buna ziua, sunt casatorita si despartita in fapt, am un imobil dar actele au ramas la sot si nu imi pot face buletin de identitate care urmeaza sa expire, nu ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil de doua ori LaurV LaurV Buna ziua, Este posibila vanzarea unui imobil de doua ori? Din cate am inteles eu, dupa 6 zile de la obtinerea primului extras de carte funciara, vanzatorul ... (vezi toată discuția)