avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Activitate GRYA

Activitate GRYA

Răspuns la discuția Executare silita
Multumesc pentru raspuns dar, nu cred ca e solutia cea mai buna ! Nici nu ma gandesc sa nu platesc vreo rata doar ca rata plus executarea silita imi diminueaza aproape la maxim venitul pentru intretinere . Singura solutie ar fi sa fac contestatie la executare , fiindca , oricum , nu intruneste conditiile de forma cerute de lege, iar apoi, sa iau legatura cu creditorul pentru o reesalonare ! Imi poate spune cineva daca asta e o varianta mai buna in speta descrisa ?
Răspuns la discuția Executare silita
Multumesc pentru raspuns. Asta voi face !
Răspuns la discuția Executare silita
Ati inteles perfect ! Multumesc pentru raspuns.
Cand se aproba Normele de aplicare a OUG 50/2018 , sau daca au fost aprobate , cand apar in Monitorul Oficial ?
Răspuns la discuția Executare silita
Art. 169 . [reţinerile din salariu ]
(1) Nici o reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege.
(2) Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.
(3) În cazul pluralităţii de creditori ai salariatului va fi respectată următoarea ordine:
a) obligaţiile de întreţinere, conform Codului familiei;
b) contribuţiile şi impozitele datorate către stat;
c) daunele cauzate proprietăţii publice prin fapte ilicite;
d) acoperirea altor datorii.
(4) Reţinerile din salariu cumulate nu pot depăşi în fiecare lună jumătate din salariul net.
Răspuns la discuția Executare silita
Nu cred ca am fost foarte explicita... nu era vorba despre pensie de intretinere ci de o executare silita privind un imprumut neachitat si, pe langa aceasta executare de o rata pe care banca o ridica automat din cont odata cu virarea salariului. Intrebarea era daca rata plus poprirea de 33,33% din salariu care depasesc jumatate din salariu este sau nu legal ? Adica, pentru intretinere nu spune cumva Codul Muncii ca trebuie sa-mi fie acordata cota de 50 % din salariu ?
Buna ziua,
In situatia in care : daca pe langa executarea silita, prin care la munca mi se retine 33,33% din salariu mai am o rata care reprezinta 44% din salariu, Codul Muncii si al Familiei ( nu stiu daca mai e valabil ) nu spune ca in conditiile pluralitatii de creditori nu trebuie sa mi se retina mai mult de 50 % din salariu ? Cum este legal , tinand cont ca mai am si doi copii in intretinere iar conform celor aratate mai sus raman cu 23 % din salariu ???? De asemeni, odata ce mi se retine la angajator cota de 33,33 % din salariu, de ce mai am contul de salariu din banca blocat ??? Ce demersuri trebuie sa fac pentru a-mi putea ridica din banca , macar , si restul de 23 % din salariu ???
Va multumesc pentru timpul acordat !