avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Activitate nelud

Activitate nelud

Inteleg ca la art.2 introduc punctul 2 ,,In urma reducerii capitalului social".......si totul este OK?
Multumesc.
Suntem asociati intr-un SRL numit in continuare B doua persoane fizice X,Y si un SRL Z reprezentat de persona fizica A .
Se doreste:
1.- cesionarea partilor sociale detinute de SRL - ul Z catre persoana fizica A
2.- reducerea capitalului social
Ce ar trebui sa mai contina hotararea AGA de mai jos?

HOTARAREA
Adunarii Generale a Asociatilor
Din data de ………………..

Subsemnatii ….X……..….., ………Y……………, S.C. ……Z………. S.R.L. – prin dl………………A……………….., in calitate de asociati ai societatii comerciale …………B……………….. S.R.L., am hotarat urmatoarele:

Art.1. Cesionarea partilor sociale detinute de S.C. ……Z….. S.R.L., la S.C. ……..B…….. S.R.L.,catre domnul ……A……… si pe cale de consecinta excluderea ca asociat a S.C. ….Z……. S.R.L. si cooptarea ca asociat a domnului ………A………. cu partile sociale aferente.

Art.2. Reducerea capitalului social al S.C. …….B………. S.R.L. de la valoarea de 333500 (trei sute treizeci si trei de mii cinci sute) lei la valoarea de 100000 ( una suta mii )lei, in baza LEGII Nr. 31 din 16 noiembrie 1990 cu modificarile si completarile ulterioare privind societăţile comerciale, art. 207 aliniatul (1) – Capitalul social poate fi redus prin: punctul a) – micsorarea numarului de actiuni sau parti sociale si art. 207 aliniatul (2) punctul b) – restituirea catre actionari a unei cote-parti din aporturi, proportionala cu reducerea capitalului social si calculata egal pentru fiecare actiune sau parte sociala.

Drept pentru care am incheiat prezenta.

X………
Y………
Z……….prin imputernicit.....A....
Răspuns la discuția MOSTENIRE SUCCESIUNE
Doar au discutat despre vanzarea casei nu au vandut-o.
Pamantul l-au vandut si nu prin contract notarial.Cel care a cumparat a redactat un act.
Ieri a fost acasa la mama si i-a cerut copii dupa buletin si certificat de casatorie pentru perfectarea actelor dar nu i le-a dat.
Ce ar trebui sa facem?
Răspuns la discuția MOSTENIRE SUCCESIUNE

Nu au dezbatut mostenirile.
Inteleg faptul ca nu putea vinde, dar asa cum stau lucrurile ce se poate face?
Ma aflu in situatia in care bunicul a decedat in anul 1985 iar bunica in 2003.Au avut impreuna doi copii (mama mea) si fratele ei care a murit in anul 2007(casatorit si are doi copii majori).Pe data de 04 ian 2012 unul din cei doi copii majori si cumnata mamei mele(nora bunicilor decedati) a convins-o pe mama si impreuna au mers in sat la cineva interesat de cumpararea terenului agricol al bunicilor decedati si au "vandut" terenul, urmand sa imparta banii(14000lei).Cumparatorul a achitat intreaga suma cumnatei mamei mele,care a plecat cu toti banii spunand ca acesti bani ii opreste ea si mama sa vanda casa (tot a bunicilor) si sa-si opreasca banii pe care ii va incasa pe aceasta(au discutat cu cineva interesat de casa pt suma de 8000lei).
Mentionez ca mama a semnat pe doua hirtii impreuna cu matusa si cumparatorul(din pacate mama fiind batrana nu stie exact ce a semnat).Cel de-al doilea copil,major si el, a aflat acum si nu primit absolut nimic.
Ce se mai poate face in acest caz?
Răspuns la discuția Contract donatie
Buna ziua,
Si eu cred ca firma de leasing nu poate cere valoarea ratelor decit pina la data restituirii bunului, dar cum putem afla care sunt acele dispozitii legale care interzic o astefel de clauza? Care sunt acele dispozitii comunitare incalcate de aceasta clauza?
MULTUMESC PENTRU AJUTOR
Legea 287/2006, ‘Art. 15. - Daca in contract nu se prevede altfel, in cazul in care locatarul/utilizatorul nu executa obligatia de plata integrala a ratei de leasing timp de doua luni consecutive, calculate de la scadenta prevazuta in contractul de leasing, locatorul/finantatorul are dreptul de a rezilia contractul de leasing, iar locatarul/utilizatorul este obligat sa restituie bunul si sa plateasca toate sumele datorate, pana la data restituirii in temeiul contractului de leasing.’

Rezilierea contractului meu suna cam asa:
"In urma rezilierii contractului UTILIZATORUL este obligat:
a) Sa achite de urgenta ratele de leasing facturate siscadente, precum si orice alte sume restante,care prin efectul rezilierii devin scadente si platibile imediat;
b) Sa restituie produsul in termen de 10 zile bancare
c) Sa suporte toate cheltuielile efectuate de Finantator legate de recuperarea produsului
d) Sa achite toate ratele de leasing ramase de plata pina la finalul contractului, care prin rezilierea contractului devin automat scadente si platibile imediat
Avand in vedere ceea ce stipuleza Legea si contractul meu care va fi deznodamintul? Ce va urma?
Multumesc!
Cu tot respectul pt toti cei ce au raspuns dar eu in necunostinta materie de drept ce sa inteleg?
- inceteaza obligatiile pe viitor?
sau
-societatea intra in insolventa si pot pierde si apartamentul?
Scuze daca am suparat pe cineva dar nu asta intentionez. Vreau doar sa aflu ce va urma.
Rog ajutati. Nu mai pot dormi noaptea:((
Multumesc!
Fac urmatoarea precizare:
-valoarea totala a contractului este de aproximariv 305.000 Euro (cu TVA inclus,avans,taxe etc.)
-conform contractului mai sunt de plata circa 118000 Euro plus TVA si comisioane
In contractul de leasing se stipuleaza ca in caz de neplata a ratelor de leasing mai mult de 2 luni, acesta se reziliaza, iar eu ca Utilizator va trebui sa predau bunul ce face obiectul contractului fara a avea pretentii la sumele deja platite si sa platesc cu titlu de daune interese toate ratele ramase pina la finalizarea contractului de leasing.In acest caz daca firma nu are bunuri ce pot fi executate ce se va intimpla?
Multumesc!
Buna seara,
In luna februarie 2005 am primit prin contract de donatie un apartament de la parintii mei, iar acum imi este teama sa nu-l pierd, deoarece am contractat un leasig pe firma (la care sunt actionar 33.33% cu alte doua persoane) pe care nu-l mai putem plati ( incasarile au scazut si euro a crescut ) si am garantat cu bilete la ordin avalizate si contract de fidejusiune.
Am gasit o firma dispusa sa preia contractul dar firma de leasing a modificat atit de mult clauzele contactuale (dobinda, avans si comisioanele) incit nu le-a putut accepta. Acum se afla in lucru spre aprobare dosarul altei firme dispuse sa preia acest contract.Mentionez ca acum sunt cu ratele la zi nu am avut intirzieri si intotdeauna am crezut ca in caz de neplata a ratelor voi pierde avansul si ratele deja platite nu si apartamentul.
Intrebarea mea este ce pot face pentru a proteja donatia primita de la parinti in aceste conditii daca nu voi reusi totusi sa platesc ratele?
Multumesc.