Ma aflu in situatia in care bunicul a decedat in anul 1985 iar bunica in 2003.Au avut impreuna doi copii (mama mea) si fratele ei care a murit in anul 2007(casatorit si are doi copii majori).Pe data de 04 ian 2012 unul din cei doi copii majori si cumnata mamei mele(nora bunicilor decedati) a convins-o pe mama si impreuna au mers in sat la cineva interesat de cumpararea terenului agricol al bunicilor decedati si au "vandut" terenul, urmand sa imparta banii(14000lei).Cumparatorul a achitat intreaga suma cumnatei mamei mele,care a plecat cu toti banii spunand ca acesti bani ii opreste ea si mama sa vanda casa (tot a bunicilor) si sa-si opreasca banii pe care ii va incasa pe aceasta(au discutat cu cineva interesat de casa pt suma de 8000lei).
Mentionez ca mama a semnat pe doua hirtii impreuna cu matusa si cumparatorul(din pacate mama fiind batrana nu stie exact ce a semnat).Cel de-al doilea copil,major si el, a aflat acum si nu primit absolut nimic.
Ce se mai poate face in acest caz?
Prin ce act au vandut imobilul? A fost un contract notarial?
In situatia data, succesibilii vor cere dezbaterea succesiunii in instanta si vor cere ca instanta sa o oblige pe matusa sa le plateasca partea ce li se cuvenea
Doar au discutat despre vanzarea casei nu au vandut-o.
Pamantul l-au vandut si nu prin contract notarial.Cel care a cumparat a redactat un act.
Ieri a fost acasa la mama si i-a cerut copii dupa buletin si certificat de casatorie pentru perfectarea actelor dar nu i le-a dat.
Ce ar trebui sa facem?
Mostenire
silvia claudia
Buna ziua . Mama trebuie sa faca mostenirea dupa parinti, ele erau 2 surori, dar matusa a murit si are o fata majora. Aceasta mostenire se imparte intre mama ... (vezi toată discuția)