avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE SUCCESIUNE

Ma aflu in situatia in care bunicul a decedat in anul 1985 iar bunica in 2003.Au avut impreuna doi copii (mama mea) si fratele ei care a murit in anul 2007(casatorit si are doi copii majori).Pe data de 04 ian 2012 unul din cei doi copii majori si cumnata mamei mele(nora bunicilor decedati) a convins-o pe mama si impreuna au mers in sat la cineva interesat de cumpararea terenului agricol al bunicilor decedati si au "vandut" terenul, urmand sa imparta banii(14000lei).Cumparatorul a achitat intreaga suma cumnatei mamei mele,care a plecat cu toti banii spunand ca acesti bani ii opreste ea si mama sa vanda casa (tot a bunicilor) si sa-si opreasca banii pe care ii va incasa pe aceasta(au discutat cu cineva interesat de casa pt suma de 8000lei).
Mentionez ca mama a semnat pe doua hirtii impreuna cu matusa si cumparatorul(din pacate mama fiind batrana nu stie exact ce a semnat).Cel de-al doilea copil,major si el, a aflat acum si nu primit absolut nimic.
Ce se mai poate face in acest caz?
Ultima modificare: Duminică, 15 Ianuarie 2012
nelud, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 04:17, 15 Ianuarie 2012
Nu putea vinde imobilul fara sa vina si fii fratelui defunct. Au dezbatut mostenirile?

Cotele trebuiau sa fie:
1/2 mama dvs
1/2 unchiul decedat. Iar partea unchiului se impartea: 1/4 la matusa si 3/4 la copii.

Nu au dezbatut mostenirile.
Inteleg faptul ca nu putea vinde, dar asa cum stau lucrurile ce se poate face?
Prin ce act au vandut imobilul? A fost un contract notarial?

In situatia data, succesibilii vor cere dezbaterea succesiunii in instanta si vor cere ca instanta sa o oblige pe matusa sa le plateasca partea ce li se cuvenea
Alexandru Munteanu, Avocat
Doar au discutat despre vanzarea casei nu au vandut-o.
Pamantul l-au vandut si nu prin contract notarial.Cel care a cumparat a redactat un act.
Ieri a fost acasa la mama si i-a cerut copii dupa buletin si certificat de casatorie pentru perfectarea actelor dar nu i le-a dat.
Ce ar trebui sa facem?
nelud, utilizator
Actul de vanzare a terenului este in acest moment lovit de nulitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune /informații RodicaAurica RodicaAurica Succesiune /informații Buna ziua, Va solicit ajutorul pentru o situație foarte complicată. Suntem mai multi frați și părinti noștri au decedat în ... (vezi toată discuția)
Mostenire silvia claudia silvia claudia Buna ziua . Mama trebuie sa faca mostenirea dupa parinti, ele erau 2 surori, dar matusa a murit si are o fata majora. Aceasta mostenire se imparte intre mama ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren intravilan PopescuDanutzTeo PopescuDanutzTeo Buna ziua tuturor. Ok sa va explic situatia ... ...este vorba de un teren intravilan pe care matusa mea doreste sa-l vanda. Mentionez de la inceput toate ... (vezi toată discuția)