Nimeni nu poate vinde nimic pana nu se face succesiunea.
Ok! va multumesc de raspuns.
Mai am si eu 2 intrebari.
1) Am aflat ca pe terenul respectiv in '92-93 a fost facuta succesiunea ...astfel dupa aceasta terenul impartindu-se la 3 persoane bunicul meu, mama si fratele acesteia, dar in '96 a decedat si bunicul meu iar pe patrimoniul lui nu a fost facuta succesiunea nici pana in ziua de azi ... iar anul trecut a decedat si fratele mamei. Iar acum sotia si copilul acestuia vor sa vanda terenul ...astfel intrebarea mea este pot sa vanda ei terenul legal daca nu a fost facuta nici succesiunea bunicului , nici succesiunea unchiului meu ... pot ei sa isi dea semnatura legal pe un contract de vanzare-cumparare ?
2) Acum...asta este alta problema alta parcela :D ...este vorba de o parcela de pamant extravilan care am inteles ca este tot pe numele bunicii mele care a fost vanduta anul trecut in martie.
Nedumerirea mea este ca mama mea in '92 a semnat un act prin care renunta la dreptul asupra bunurilor din partea mamei sale in favoarea fratelui ei (unchiul meu) dar anul trecut cand terenul a fost vandut tot a fost necesara semnatura mamei ?
Aaa da! si inca ceva atunci cand am fost vandut terenul mama a semnat ea insusi pe contract ...dar unchiul meu in aceea perioada era la spital, foarte bolnav si foarte slabit din cauza bolii incat nici nu putea sa se ridice din pat...nicidecum sa poata da o semnatura...astfel atunci tind sa cred ca varul meu a semnat pe contrat in locul tatalui sau, fara imputernicire fara nimic desi pe contrat era trecut tatalui nu al sau...asadar daca este cum zic eu contractul acela de v-c nu are nici o valoare nu?
1. Trebuie facuta succesiunea mai intai.
2. Trebuie vazute toate actele de un avocat pentru a vedea daca "contractul acela de v-c nu are nici o valoare"
Pana la urma dupa lungi certuri ..desi am incercat tot posibilul sa o rezolv cat mai pasnic...se pare ca nu se poate...
Acum situatia sta asa matusa mea a mintit pe oameni de au cumparat terenul ca ea este singura monstenitoare ...fara a spune ca si mama este ...cumparatori au crezut si i-au dat jumate din bani, acestia din urma s-au si mutat pe proprietate si au inceput o constructie.
Nu stiu daca au facut un act cu matusa mea pe teren si daca da ce anume act.
Cumparatori au fost la primarie dupa acte si au aflat de la primarul comunei ca si mama este mostenitoare in acte, iar primarul nu le-a dat nimic.
Acum din cate stiu mama poate face o plangere importiva matusei mele, trebuie sa mearga la postul din comuna respectiva sau se poate duce si la politia judeteana din oras?
Am inteles ca si cumparatori care desi nu au stiut ca si mama are dreptul dar au aflat cu timpul dar tot se afla pe proprietatea respectiva, se indreaza si ei la randul lor la "tulburare de posesie", este adevarat?
Matusa mea pentru ca stia care sunt mostenitorii dar a decis sa minta pentru a incasa singura drepturile banesti provenite din vanzare poate fii acuzata si de inselaciune nu?
Nu am vrut sa se ajunga la asa ceva ...dar se pare ca a ramas unica solutie ...nu exista nici o cale amiabila asa ca as vrea sa-mi raspunda si mie cineva daca este adevarat ce stiu eu si daca e bine cum vreau sa procedez...iar daca nu sa-mi ziceti si mie mai exact cum trebuie sa procedez si ce pasi tre sa urmez pentru a rezolva situatia...ca cei vinovati sa plateasca si ca mama sa-si recupereze ce este al ei.
Da, pot fi privite si ca fapte penale, dar cred ca interesul dvs, (sau al mamei) este sa reintrati in posesia mostenirii si nicidecum, sa se pronunte o pedeapsa cu inchisoarea pentru vreunul dintre ei!
Prin urmare, asa cum va spuneam, fiind o cauza complexa, va trebui sa luati legatura cu un avocat, care sa va ajute.
Cauza se poate rezolva numai pe calea unei actiuni in instanta. Pasii ce trebuie urmati sunt destul de complicati pentru a merge singur la un astfel de "razboi".
Va trebui dezbatuta succesiunea, va trebui facuta iesirea din indiviziune, atribuirea loturilor catre mostenitori, anularea contractului de vanzare-cumparare Incheiat de matusa (sau ce este el!) , dar daca cumparatorii au fost de buna credinta atunci va trebui gasita o solutie cu privire la acestia: fie matusa sa le dea inapoi banii primiti si ei sa inapoieze imobilul (mai putin probabila aceasta solutie) , fie atribuirea loturilor ce revin fiecarui mostenitor sa se faca prin respectarea lotului vandut de matusa astfel incat acesta sa cada in patrimoniul acesteia (ceea ce este mai plauzibil) iar daca terenul vandut este mai mare de partea care i se cuvenea, aceasta sa fie obligata la plata unei sulte catre ceilalti coproprietari; fie, matusa sa fie obligata in totalitate la plata unei sulte catre ceilalti co-mostenitori, daca ceea ce a "vandut" este toata mostenirea... solutii mai sunt... si exista posibilitatea ca, daca mergeti la un avocat cu actele ce le aveti, sa descopere acesta o alta solutie ... :)
Complicata situatia... #-o