avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren cumparat inainte de a se realiza acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren cumparat inainte de a se realiza acte

Buna ziua,
Bunicul meu a vandut un teren, inainte sa moara (mai bine zis nepoata lui,dar cu semnatura lui).Inainte sa se iasa cadastrul si restul actelor bunicul a murit. Ca mostenitori au ramas mama si matusa (fiicele lui).In urma succesiunii, acel teren figureaza ca fiind in proprietatea celor doua(mama si matusa).Tinand cont ca nu bunicul a fost cel care a vandut(dar legal nu pot dovedi asta), sunt obligate cele doua (mama si matusa) sa semneze actele pentru persoana care a cumparat terenul si sa renunte pur si simplu?
Va multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 23:33, 6 Martie 2008
- daca vanzarea este reala s-a incasat pretul si nu sunt obictiuni ce rost ar avea sa nu fie semnate actele de cei 2 mostenitori. Daca sunt probleme si cumparatorul actioneaza pentru perfectarea vanzarii pe cale de judecata, va sfatuiesc sa consultati un avocat pentru "a fi pe faza" de la inceput.
succes
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2008
Ionel Popa, Mediator
Daca semnatura bunicului a fost obtinuta intr-un mod mai putin orthodox, se paote ataca in instanta vanzarea-cumpararea , Numai pe baza unor elemente de fapt clare si numai cu sfatul unui avocat se va rezolva situatia.
Daca a vandut terenul bunicul, cum de mai e necesara vreo semnatura de la mama si matusa? Pentru ce? Ce sa mai incheie ele, daca terenul a fost de ja instrainat?
A fost doar o promisiune?
Cine stap[aneste terenul azi?
Cine plateste impozit pe el si pe ce nume?
Multumesc pentru raspunsuri.
Nici eu nu inteleg de ce ar mai trebui semnaturile lor.
Domnul care a cumparat spune ca are toate actele dar mai trebuie intabularea.Zice ca nu "iesise cadastrul" cand s-a realizat vanzarea.Nu prea inteleg. Daca s-a vandut deja de ce este atat de interesat ca cele doua sa deschida succesiunea si sa ii semneze actele?!
El spune ca in momentul cand s-a dus la primarie pt. a fi pus in proprietate de acolo i s-a spus ca nu se poate fiindca a murit batranul si intai de toate trebuie sa se faca succesiunea si ca cele doua sa ii semneze.
Ce ne sfatuiti?
Cand a avut loc aceasta "vanzare" (care, in opinia mea, poate fi cel mult o promisiune de vanzare). Cu cat timp in urma? (intereseaza data sub aspectul prescriptiei). Apropos! actul este autentificat la un notar sau este un act de mana?
Cine foloseste (stapaneste) terenul in cauza?
Ultima modificare: Duminică, 2 Martie 2008
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Buna ziua. bunicul meu a vandut un teren, dupa care a decedat ... simon1991 simon1991 Buna ziua. Bunicul meu a vandut un teren, dupa care a decedat in 2009. Actele nu erau facute, noul proprietar a venit la bunica, tata si matusa mea in 2010 ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren intravilan PopescuDanutzTeo PopescuDanutzTeo Buna ziua tuturor. Ok sa va explic situatia ... ...este vorba de un teren intravilan pe care matusa mea doreste sa-l vanda. Mentionez de la inceput toate ... (vezi toată discuția)
Care e diferenta? molita molita care e diferenta intre un act sub semnatura privata si un anecontract de vanz-cump? (vezi toată discuția)